måndag 2 maj 2016

Digital pedagogik

Digital pedagogik

Våra tjänster och resurser utgår från skolans kunskapsmål för att underlätta skolans arbete mot ökad måluppfyllelse. Så här skapar du konto på Digitalpedagogik ! Kontoregistrering avstängd. Mediapoolens främsta uppgift är att leverera ett kvalitetssäkrat innehåll till våra kunder. Det finns hur mycket resurser som helst, men genom att ordna och inspirera genom teman och bloggar hjälper vi stora och små att skapa ett kreativt klassrum. Under Teman hittar du samlade resurser (film, bok, ljud mm) kring specifika ämnen.


Resurserna vänder sig både till elever och lärare och är sammanställda av pedagoger och bibliotekarier i samarbete. Skapar enkelt konto genom godkända e-postadresser, som är elevens gapp-konto i Uddevalla kommun. Vår personal bidrar till att utveckla former för digital pedagogik.


Därutöver bedrivs en del projekt med bäring på pedagogik. I exempelvis RAVE-projektet undersöks hur folk reagerar på budskap med avseende på avsändarens kön. Dessutom kan du dela mapparna med kollegor eller elever! Om du gör ändringar i mappen kommer ändringarna också märkas för dem som du delat mappen med!


Nu kan alltså eleverna prenumerara på en mapp som du har delat. Vi vill inte bidra till ytterligare polarisering utan rekommenderar ett öppet sinne och att titta igenom temat. Här samlar vi information om det som är nytt. Gemenskap och surfplattor på dagverksamheten. På morgnarna fylls dagverksamheten på Hellidshemmet i Tidaholm av kaffesugna besökare.


Så blir övergången till förskoleklassen bättre. Digital pedagogik - konto Digital pedagogik i skolan. Jag är anlitad som digital pedagog i projektet Det gemensamma historierummet som kommer resultera i en nationell digital museiplattform för skolan. Porträttet ”Mina böcker om Ruby är inte böcker om hur man lär sig att koda, de är ­böcker om hur man ska förstå ­världen. Nordiskt centrum för kulturarvspedagogik (NCK) är ett centrum som med nyskapande arbetsformer, praxisnära metoder och kulturarv som underlag, utvecklar människors kompetenser, genererar nya verksamhetsidéer samt verkar för regional utveckling, social inkludering och ett livslångt lärande.


Digital pedagogik

Idag är digitala verktyg, så som datorn, surfplattan och mobilen en naturlig del av vårt samhälle. Teknikutveckling förändrar våra vanor och vårt samhälle hela tiden. Socialstyrelsens enhet för Kunskapstillämpning berättar om nya digitala pedagogiska format att stödja kompetensutveckling och lärande inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten. IT och digital pedagogik är en serie föreläsningar, för dig som pedagog eller skolledare, från konferensen It och digital pedagogik i skolan som handlar om hur kommuner och skolor arbetar med den digitala förflyttningen.


Hur påverkar den digitala tekniken med nätbaserade tjänster skolan? Hur gör man för att en tekniksatsning inte. Med pedagogisk digital kompetens menar vi lärares förmåga att regelmässigt tillämpa det förhållningssätt, de kunskaper och de färdigheter som krävs för att planera och genomföra samt kontinuerligt utvärdera och revidera IKT-stödda utbildningsinsatser, med grund i teori, aktuell forskning och beprövad erfarenhet och i syfte att. Uppsatser om DIGITAL PEDAGOGIK. Välkommen till Lärportalen.


Digital pedagogik

Här finns material för att utveckla undervisningen tillsammans med dina kollegor. Läs nyskrivna artiklar, se undervisningsfilmer och lyssna på intervjuer med forskare inom pedagogik och didaktik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg