fredag 27 maj 2016

Enskild vårdnad blankett

Att välja ensam vårdnad senare. Om ni inte gör några val på blanketten kommer ni att precis som förut ha gemensam vårdnad om barnen. Gemensam eller ensam vårdnad. Avtal, dom och adoption.


Internationella förhållanden. Från enskild näringsidkare till delägare i handelsbolag.

Programvara för blanketter. Du som har Acrobat fullversion (betalprogram) kan spara en kopia av blanketten i din egen dator och skicka den som bifogad fil (se upp om blanketten kräver namnteckning). Många organisationer, myndigheter och företag har licenser för Acrobat fullversion – tala med den som är it-ansvarig i din organisation. Har du inte egen skrivare kan du beställa blanketten via beställningstjänsten. Familjerätten fyller i blanketterna för ensam vårdnad 1. De fylls alltid i av personal på familjerätten.


Ensam vårdnad när föräldrarna inte är överens. Hur man ansöker om ensam vårdnad är lite olika, beroende på vilken av ovanstående situationer det gäller.

Blanketter från Socialstyrelsen 2. Här fyller man i uppgifter om sig själva men även om eventuella. Sonen far ska flytta utomlands (jag är emot det, men vi är separerade sedan länge) och det är mer praktiskt att jag har ensam vårdnad för att slippa ta hans underskrifter. Vi är överens om detta. Men jag hittar inga blanketter ! Enskild vårdnad och ensam vårdnad är samma sak, det är bara olika formuleringar.


Vill du läsa mer uttömmande information om ensam vårdnad kan du göra det i den artikeln. Vad är en interimistisk enskild vårdnad ? Ansöka om ensam vårdnad. Att ha vårdnaden om ett barn innebär att man har rätt att fatta alla beslut rörande barnet, till exempel var det ska bo och var det ska gå i skola, frågor om sjuk- och hälsovård mm.


Det vanligaste är att föräldrar har gemensam vårdnad , vilket betyder att de måste fatta gemensamma beslut. Du måste ta upp det med familjerätten, vad jag förstår kan de vägra dig enskild vårdnad även om pappan skriver på. Lagstiftningen är ju sådan att gemensam vårdnad ska vara normen för alla föräldrar. Men du måste ju kunna prata med pappan om vad han tycker i frågan först, kanske vill han inte alls skriva på. Utgångspunkten är att gemensam vårdnad är det bästa för barnet.


Ibland är det dock inte förenligt med barnets bästa att föräldrarna har ett gemensamt vårdnadsansvar. Den gemensamma vårdnaden kan upplösas på två grunder.

Den första grunden är samarbetssvårigheter. Om båda föräldrarna yrkar ensam vårdnad för egen del måste tingsrätten bestämma att en av dem ska få ensam vårdnad. Om någon av föräldrarna yrkar att tingsrätten ska döma på så sätt att den gemensamma vårdnaden ska bestå kan tingsrätten döma till gemensam vårdnad mot den andras vilja. Ni ansöker om att skriva avtal om vårdnad , boende och umgänge genom att fylla i och skicka in ansökan direkt på webben. Logga in med din e-legitimation Fyll i dina uppgifter och den andra förälderns namn, adress, personnummer och e-postadress.


Vårdnad kan vara gemensam där vårdnaden delas mellan föräldrarna eller så kan den vara ensam om en förälder inte anses vara en lämplig vårdnadshavare eller väljer att överlåta vårdnaden till den andra vårdnadshavaren. Ensam vårdnad kan även tilldelas en annan person om båda föräldrarna anses vara olämpliga vårdnadshavare. Men den förälder som har ensam vårdnad har yttersta ansvaret för att barnets behov blir uppfyllda och att ni har ett positivt umgänge. Om du tycker att den förälder som har ensam vårdnad hindrar dig från umgänge helt utan grund så får du vända dig till en domstol. Att erhålla ensam vårdnad är avancerat och det kräver att man läser på, somliga ser det som en sista utväg där man tycker att den andra parten inte är lämpad att ha vårdnaden för barnet.


Ofta uppstår det en tvist om vårdnaden när vårdnadshavare ska genomgå en skilsmässa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg