måndag 2 maj 2016

Antologier litteratur

För dig som älskar böcker! Julen kan vara snöskimrande stämningsfull och alldeles underbar. Men den kan också vara tragiskt tårframkallande. I denna generösa antologi kommer många känslor och röster från olika tider till tals.


Jodå, Tomten finns me Julevangeliet och Den l. Litteraturens klassiker 1-är antologin för alla som vill stifta bekantskap med de yppersta verken inom lyrik, dramatik och prosa.

Ett urval texter från antiken. Denna bloggpost inleddes egentligen redan för ett år sedan då jag läste SF antologin ”Dangerous Visions” med författare främst från Anglosfären. Tanken om en bloggpost där jag kombinerade flera SF antologier dök upp något senare när jag köpte ”Afro SF” som är en antologi men med enbart afrikanska författare. Föreningen Arbetarskrivare ger ut antologier vartannat år. Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar är den elfte i ordningen och den bästa hittills.


Därför är lägstanivån nu högre än tidigare. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin!

Andra ser honom som en kättare och bedragare. Libers litteratur är en helt ny läromedelsserie med berättelser från hela världen och från olika tider med en bred variation av teman. Har ni den gamla versionen hemma kan ni använda den. Antologier i form av serier kallas för serieantologier. SF-Bokhandelns katalog för böcker: övrig skönlitteratur.


Begagnad kurslitteratur för dina studier! Handla online eller i någon av våra butiker. Hos Campusbokhandeln kan du både köpa och sälja ny och begagnad. Litteraturhistorien har orden i centrum, men i begynnelsen var inte orden nedtecknade på blad och tryckta i böcker utan frodades i en muntlig tradition.


Læsebøger og salmebøger er antologier , men en antologi kan også gennem sit udvalg karakterisere et idégrundlag eller et formsprog, som er fælles for en gruppe forfattere i en bestemt periode. På Litteraturbanken kan du söka bland hundratals kända svenska författare och svenska klassiska verk och ladda ner eböcker gratis. LITTERATURBANKENS SKOLA använder dikter, romaner och noveller från den svenska klassiska litteraturen – och allt går att läsa även hos LB. Litteraturen - Antologi av Levander, Martin: Epoker och diktare är en gedigen litteraturhistoria som ger en utmärkt förberedelse för högskolestudier.


Två nya antologier om Deleuze och Žižek Förlagets utgivning har nu kompletterats med antologierna ”Deleuze och litteraturen ” och ”Žižek som samtidsanalytiker”. Mer information under respektive bok. I antologin samsas lärare och elever, många gånger i en och samma person, från Sverige, Danmark, Norge och Finland.


Beate Grimsrud fick en litterär aha-upplevelse här. Antologin Människohundarna – röster från kursen Litterärt skapande är ett bevis på att litteraturen i Svenskfinland lever och frodas, men Svenska Yles recensent Ylva Larsdotter önskar att den experimentella, udda och genreöverskridande litteraturen också skulle lyftas fram.

Magnus Öhrn, docent i litteraturvetenskap vid Institutionen för kultur och estetik, är tillsammans med Yukiko Duke redaktör för en ny nordisk antologi som lyfter barn och ungas läsande i Norden. Vad gäller referenser till lagar och författningar har APA inga heltäckande anvisningar för dessa utanför USA:s jurisdiktion. APA rekommenderar att man använder respektive lands praxis för juridisk litteratur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg