onsdag 23 september 2015

Vad är riktig vänskap

Bra vänner är som balsam för själen, och ett motgift mot sjukdomar, både fysiska och emotionella. Men alla människor vi omger oss med är inte våra vänner. Djupa och riktiga vänskaper är det ont om, och vi bör därför lära oss att värdera de vi har. Du håller säkert med om att det är viktigt att ha bra vänner.


Hur kan du själv bli en? Här kommer fyra grundläggande principer för vänskap. Vänskapen växer i själva återberättandet av livet tillsammans också, på något vis. Till sist, om man nu har kommit ny till Lund och är nervös över att hitta nya vänner, vad är era tips?


CN: Låt folk dra tag i dig! Numera brukar alla dina bekanta existerar vänner ? Om du inte gillar riktiga vänner brukar göra regelbundet umgås med varandra eller tillsammans, kan du tala om. Vad är riktig vänskap ? Ni är en och samma fast ändå olika.


Vad är riktig vänskap

Med bara en blick, ett tonläge eller ett uttryck vet ni precis vad den andra tycker och tänker. Ni skulle kunna vara syskon. Men ni lär er även nya saker och växer av varandra och er vänskap varje dag.


Du skulle helt enkelt inte vara den du är i dag utan er relation. Vänskap tas på allvar eller inte tillräckligt stort allvar. Det finns gott om låtar och talesätt.


Men hur är det verkliga med dina vänner? En definition kan vara: Vänskap är förhållandet eller förhållandet mellan människor vars kön är inte viktigt. Först kan man ju fråga sig vad det innebär att vara en riktig vän egentligen?


Vissa har många vänner och bekanta. Andra omger sig med några få nära och kära. Men forskning visar att de flesta har mellan fyra och sex riktigt nära sociala kontakter. Räknas vänner på internet?


Vad är riktig vänskap

Tidens känslosamma kvinnliga vänskap fick ett epitet - ”romantisk vänskap ”. När borgarklassen växte fram förändrades uppfattningen om vad vänskap är och vilka former den tilläts ta. Ascala sänder mig möjligheter, vilka för det mesta är helt oväntade. Och hur vet du det isf?


I allt han gör uppmuntrar han mig och stöttar mig att vara den jag är. Han kan vara riktigt rak med mig när han känner det är nödvändigt, men det viktigaste är : Han finns där för mig och jag finns där för honom. Jag gengäldar vänskapen och tilliten.


Men det är inte alldeles lätt att definiera vänskap. Andra trygghet eller att någons sällskap är berikande. Amerikanske professorn Ronald Sharp beskriver det fint: ”det handlar inte om vad någon kan göra för dig, utan om vad och vilka ni blir i varandras sällskap. Vänskap är på sätt och vis ett risktagande, precis som ett äktenskap, där känslan att förlora en vän är mycket mer smärtsam än om det bara hade gällt en bekant.


Visdomsord om vänskap. Vår samling med de bästa visdomsorden och citaten om vänskap ! Tänk på att vänskapscitat är som bäst när de delas med dina vänner! Kanske beror det på den starka vänskapen mellan Driss och Philippe samt att jag inte sett tillräckligt många dramafilmer. Men filmen är rolig på många ställen.


Vad är riktig vänskap

Dessutom överdriver Omar Sy och François Cluzet inte sina roller utan är helt autentiska. Men om en timme är det över. Vår vänskap kommer aldrig dö ut, även om vårt tålamod tar slut. Du är min bästa vän, och.


Jag skulle kunna skriva allt det där igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg