måndag 14 september 2015

Svalbard väder

Longyearbyen, Svalbard. Komplett översikt över Svalbards väder året runt med klimatdata för temperaturer, soltimmar, vattentemperatur och nederbörd. Väder Svalbard Lufthavn. Jämför väderprognoser från SMHI, YR och FMI.


Temperatur, nederbör väderstatistik, dygnslängd och observationer.

Bästa tiden att åka Svalbard. På sommaren är det ofta dimmigt. Kolla in väderprognosen hos yr. Läs mer om norrsken i Svalbard.


En expeditionsresa till Svalbard kostar en förmögenhet, men den som själva sätter ihop en resa kan få den till ett åtminstone överkomligt pris. Observations has moved. You will find this content on our new website under the weather forecast.


You can read more about the ongoing changes here.

If you develop programs, applications or other services with data from Yr, we. Resa väder och klimat. Vår exakta färdplan på Svalbard påverkas av väder , isförhållanden och det djurliv vi möter. Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis, med Spetsbergen som största ö. Varje dag görs landstigningar eller gummibåtskryssningar och följande är bara exempel på några av de spännande platser vi kan komma att besöka: I Kongsfjorden, betraktad av många som Svalbards vackraste fjor hittar vi Ny Ålesund. Svalbard har nu haft månader i följd med en medeltemperatur över det normala.


På tre decennier har vintrarna här blivit tio grader varmare. Samtidigt som iskylan i år höll det kontinentala Europa i sitt grepp, hade Svalbard några dagar fyra plusgrader och regn. Snöstorm är vardag för Svalbards starka grunskies, en lyckosam korsning mellan grönlandshundar och huskies. Vädret kan vända fort, terrängen är lömsk. Den kränger i spåren och trilskas som en oinriden unghingst, men det är bara kul.


Skotern har en egen vilja. Det är lite rodeo över skoterkörandet. Fler än 2fågelarter har observerats på Svalbard och i dess farvatten, men bara ett par dussin arter häckar. Fyra arter utgör procent av fågellivet: Spetsbergsgrisslan, stormfågeln, alkekungen och den tretåiga måsen.


Utförlig väderprognos.

Allvarliga vädervarningar. Senaste väderrapporter. Vi besöker Svalbard under den tid det är som bäst, vårvintern april-maj. Då är det ljust dygnet runt och det är för det mesta ganska milt väder.


På Svalbard , som bekant en norsk ögrupp i Arktis, finns det lilla kolgruvsamhället Pyramiden. Namnet är taget från det pyramidformade berget på 9meter som tornar upp sig över husen. Från maj till september färdas våra tre små expeditionsfartyg som endast tar och passagerare genom denna arktiska vildmark med gnistrande glaciärer, sagolika fjordlandskap och dramatiska bergskedjor.


Går lågtrycken över Tyskland-Polen får vi ostvindar och snö i södra Sverige. På senare år har det blivit populärt att med hjälp av olika index kategorisera tryckfördelningen och strömningsmönstret i atmosfären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg