fredag 18 september 2015

Ensam och singel

Vara ensam och singel. Att vara ensam kan vara underbart när det är självvalt, men den kan vara påträngande och smärtsamt när den är påtvingad. Denna sortens ensamhet blir mer och mer vanligt i dagens samhälle.


Alla önskar vi närhet, kärlek,samhörighet och gemenskap – ändå är det många som till synes självmant väljer att. Leta på internet efter sajter som handlar om att träffas, hitta nya vänner, göra aktiviteter med andra singlar osv.

Du har helg- och vardagsunderkläder. Din underklädslåda är uppdelad i två. Du använder de sköna under vanliga jobbdagar och de sexiga på helgen, när det finns en chans att du släpar hem någon.


Du trängs aldrig i matbutiker. Eftersom du lever helt ensam går du ofta och handlar på typ söndagskvällar. Få perspektiv på din ensamhet. Börja se på din situation som ett val.


Och nu sitter jag här och jobbar.

De lediga dagarna är outhärdligt långa då mina vänner oftast är upptagna med partners, barn, hus, resor eller inte orkar ses osv. Och själv sitter man här ensam och saknar ihjäl sig efter ett ex som enbart vill vara med mig om jag väljer bort egna barn. Det är ett som är säkert. De har varken släppt någon singel eller spelat för publik tidigare. Den franska houseduon Daft Punks första singel på åtta år har slagit nytt rekord på Spotify.


Jag var lika osäker inför varje singel vi släppte. I förlängningen tror jag singlarna saknar bekräftelse och sammanhang. Vilket behov av att ge kärlek känner man inte när man träffar ett barn? Filtrera fram resor för en person och du kan inom kort vara iväg på din semester!


Varför ska jag betala tilläggsavgift för hotellrummet när jag reser själv? Många av våra hotell har inte enkelrum utan bara rum med minst två sängar. Du behöver inte vara singel eller ensamvarg för att vilja åka på semester ensam. Många ser det som frihet och lyx att få välja precis allt själv. Andra vill gärna resa, men har ingen att åka med.


Självklart ska du som ensam resenär också kunna åka utomlands. Att leva ensam , som singel – och vara jättelycklig Vi välkomnar en ny singelepok där mannen inte längre är förstapriset i livets lotteri. ELLEs Sofia Hedström skriver om att leva lyckligt ensam – med bättre lön, tajtare vänskapsrelationer och högre hjärnkapacitet.

Personer som lever själva är faktiskt MINDRE ensamma. Bland annat pekar forskarna på att den som bor ensam ofta har en större umgängeskrets än den som lever tillsammans med någon. Krakow – för matälskaren som reser ensam.


Att vara matälskare och samtidigt resa ensam , kan av ganska många upplevas som lite jobbigt. Ingen vill vara Lady utan Lufsen. Då sa jag att det var kul att hon tog med hunden.


Då svarade hon att hon gjorde det för att jag var så ensam ! Hon tyckte alltså att det var synd om mig som var ensam och som att jag tyckte att det var tråkigt och ledsamt att vara singel och ensam , medans jag ser det som en lyx. Du är kanske singel och faktiskt öppen för lite mingel? Eller så kanske du bara tycker det är lättare att umgås med andra singlar ? Många av de som åker på våra singelresor tycker att det är lättare att få kontakt med andra som åker ensamma än med de som åker tillsammans med sin partner.


Utbudet för singlar som vill resa med andra singlar är stort, så det finns ingen anledning till att resa ensam om du inte vill. Unna dig egentid och åk på en singelresa med Solresor! Visst kan det vara skönt att komma iväg ensam på en semesterresa – att få bestämma allt själv utan kompromisser med familj eller vänner.


Ibland kan det också vara bekvämt att bo i enkelrum även om ni är ett gäng kollegor eller vänner som reser tillsammans. Som namnet antyder är det här en mötesplats för dig som är singel och förälder eller för dig utan barn som inte har något emot att dejta just någon som är singel och förälder. Om du vill träffa kärleken eller bara prata och umgås med andra ensamstående föräldrar, är det här rätt mötesplats för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg