torsdag 17 september 2015

Apodos apotekstjänst

Har du funderingar eller frågor om dina läkemedel eller hur du mår med dina läkemedel, så är du välkommen att kontakta oss. Apodos - Blanketterna nedan är endast avsedda att användas då kommunikation via Pascal inte är möjlig och skall betrakta som reservrutin. Enligt Datainspektionens vägledning är det inom vård och omsorg inte lämpligt att skicka personuppgifter med fax. Istället bör annan lösning väljas, t. De flesta kan få Apodos.


Apodos apotekstjänst

Alla som tar läkemedel dagligen och behöver hjälp med sin läkemedelshantering kan få Apodos. För att få tjänsten av landstinget kontaktar du din läkare. Leveransen körs ut mellan klockan 8-på vardagar. Apoteket, så kan du läsa mer här. Om du vill säkerställa att ditt paket kommer före klockan tolv tillkommer en extra avgift.


För enklare sortering kan du också välja att dela upp försändelsen per avdelning, på till exempel boendet. Här har vi samlat adresser, telefonnummer och e-post till samtliga våra enheter. Eftersom vi förpackar om dina läkemedel i mindre påsar följer det inte med några beskrivningar av läkemedlen, s. Region Östergötland upphandlar tjänsten tillsammans med regionerna Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Jönköping.


Pascal är IT-stödet för receptförskrivning till patienter med dosdispenserade läkemedel. För mer information om Pascal se länk i högerspalten. Bara personer som har fått möjlighet att logga in med engångslösenord kan använda denna autentiseringsmetod. Rättigheten sätts i HSA men beslutas av. Apodos , de allra flesta år eller äldre, till stor del bosatta på särskilda boenden.


Sverige är det land som har högst användning per capita av Apodos. Ett bidragande skäl är att landstingen helt eller delvis finansierar verksamheten varigenom särskilda boenden har kunnat avfolkas på sjuksköterskor. Dosrullarna levereras tillsammans med helförpackningar till läkemedelsenheten samma dag som patienten ska skrivas ut.


Dosexpedition är ett alternativ till den traditionella läkemedelshanteringen för personer med regelbunden och stabil medicinering men som inte kan klara sin läkemedelshantering själv till exempel på grund av fysiska och eller psykiska hinder. Ansök om apotekskonto online. Autogiroanmälan, PayEx apotekskonto.


Vi erbjuder flexibla finansierings- och fakturalösningar för kunder med komplexa behov. Läkemedelsformen apodos är ett sätt att tjäna pengar på gamla och sjuka. Det menar Rune Carlsson som anser att det har lämnats felaktiga uppgifter om vad det nya systemet egentligen kostar den sjuke.


Hur tycker du att Apodos fungerar? Patrik Midlöv, distriktsläkare vid Tåbelunds vårdcentral i Eslöv: – Apodos kan vara bra. Men det är krångligt, vilket innebär en risk för slentrianmässigt förlängda ordinationer.


Apodos passar för patienter med stabil medicinering, men hos äldre ska man ständigt ompröva läkemedlen. Personalen har får jobba extrapass men det gäller inte. ApoDos är en apotekstjänst för dosförpackade läkemedel.


Varje dospåse innehåller läkemedel som ska tas vid ett och samma tillfälle. Påsen är tydligt märkt med personuppgifter, vad påsen innehåller och när påsens innehåll ska tas. Sökord: ApoDos , dosförpackade läkemedel, dosdispenserade läkemedel.


Apodos i Jönköpings län – riktlinjer , Region Jönköpings län. Visar artiklar för nyckelordet Apodos. En finländsk dosautomat ska testas i ett pilotprojekt i Sverige i vår – som komplement till dospåsar.


Apodos apotekstjänst

Här hittar du fullmaktsblanketter för att låta någon annan företräda dig i apoteksärenden. Fyll i blanketten och lämna in den till ditt apotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg