torsdag 3 september 2015

Synintyg körkort

Hitta butik eller boka online här! Glasögon ingår i prenumerationen. Få ett icke-bindande synprov. Vi finns närmare än vad du tror. Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem.


Synintyg körkort

Rapportera synintyg - körkortstillstånd grupp 1. Välj blanketten Synintyg i tjänsten Beställ blankett. Om du är legitimerad optiker kan du rapportera in synintyg som avser förlängning av de högre behörigheterna (C C1E, C, CE, D D1E, D och DE) med hälsodeklaration via vår e-tjänst. Tjänsten kräver e-legitimation.


En del blanketter finns även som e-tjänst för dig som är intygsgivare. I så fall hittar du länken till våra e-tjänster under namnet på blanketten. I alla Synoptiks butiker är du välkommen för att göra en synundersökning för körkort. Synundersökningen tar cirka minuter och under den mäter vi synskärpa, både med eller utan eventuella hjälpmedel, samt gör en undersökning av synfältet.


Synintyg körkort

I alla Specsavers butiker kan du göra ett syntest för att få ett synintyg för ditt körkortstillstånd. Syntest och synintyg till körkort. Denna tid kan inte bokas online. Under denna undersökning gör vi ett syntest och fyller i ditt synintyg för B- körkort.


Gäller det högre behörighet bokar du en vanlig synundersökning. OBS: Medtag ID-handling. För att boka en ti var vänlig ring eller maila någon av våra butiker.


Synintyg körkort

Blankett för intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna AM, A A A, B, BE och traktorkort (grupp I). När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs ett syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Intyg om synprövning för körkort kan utfärdas hos optiker. Vid behov kan en fullständig synundersökning behöva genomföras, beroende på vilken typ av intyg som ska utfärdas.


Mer information om kraven på synfunktioner finns att läsa hos Transportstyrelsen. Din ansökan om förlängning måste komma in till oss innan din högre behörighet på ditt nuvarande körkort går ut. Om du ska ansöka med hälsodeklaration och synintyg. Här kan du på ett enkelt sätt beställa hem olika blanketter. Vi skickar hem den valda blanketten till din folkbokföringsadress.


Du bör få blanketten i din brevlåda inom fem arbetsdagar. Behöver du en synundersökning? Körkortsintyg Vi hjälper till med synintyget som du behöver för att skaffa nytt , byta behörighet, eller förnya ditt körkort. Tänk på att ta med dig legitimation eller en förälder som kan legitimera dig!


Vi utför alla typer av synintyg t. Du väljer själv om du vill ha synintyget på papper eller om vi ska föra över det elektroniskt. Synintyg för körkort skickas elektroniskt En oskarp och suddig syn är ett vanligt tecken på att man behöver glasögon. Andra symptom kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider. En synundersökning ger svar på vilket synfel du har och vilken typ av glas eller kontaktlins som passar dina ögon. Sveriges bilförare har en olaglig syn utifrån de krav som ställs när man ansöker om lämplighetsintyg för B- körkort.


Samtidigt vill nio av tio bilförare ha lagstadgade synkontroller vid förnyelse av körkort , vilket sker var tionde år. Vi har möjlighet att registrera intyget direkt till Transportstyrelsen. Undersökningen tar endast – minuter och vi erbjuder drop-in i mån av tid.


Vid synintyg för körkort med högre behörighet kan med fördel en synundersökning bokas. Ladda ner synintyg från: Blankett beställning (välj blankett Synintyg ). Gör synundersökning hos optiker ta med synintyget. Synintyget får inte vara äldre än månader när det skickas in. Avgiften för körkortstillståndet är kr. Synfältet ska vid seende med båda ögonen samtidigt ha en hori-sontell utbredning om minst 1grader, varav minst grader åt vardera hållet, samt ha en vertikal utbredning om grader upptill och nedtill (Figur 1).


Skicka in ansökan om körkortstillstånd. Steget från att vara en tanke till ett faktiskt körkort kan ibland kännas tungt. Mårtenssons trafikskola gör det lätt! Vi anpassar din väg till körkortet !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg