tisdag 29 september 2015

Love and friendship recension

Rate climate actions and stay updated on the climate crisis. Give climate love #128154; , suggest climate ideas #128161; and give climate warnings ⚠️. Trots att det kanske aldrig blir så roligt att man asgarvar högljutt i sin biofåtölj så är det från början till slut vansinnigt underhållande. Som intrigmakerska är hon mästerlig, och att se henne klättra genom den brittiska societeten är något av den verbala motsvarigheten till en Tarzan som svingar sig genom djungeln.


Love and Friendship - en underhållande film.

Har man en svaghet för den torra änkenåden Violet Crawley i Downton Abbey har man hamnat rätt. Humorn slås ut av dramat, som i sin tur drunknar i Susans minspel och oförmåga att visa äkta bedrövelse. Jag togs till tivoli, men fick inte åka karusell. Och jag fick heller inte lipa över det.


Detta snygga kostymdrama om kärlek och relationer baseras på ett suveränt manus med härligt bitska repliker som levereras trovärdigt av en strålande ensemble. En utsökt Jane Austen-hyllning ned till minsta nigning. Att låta historien om änkan Lady Susan och hennes brist på självinsikt (och make) spelas upp som ett.

Det fina med överklassen är att den inte utesluter någon. Av de sina, vill säga. Man är tvungen att ta emot den som har rätt namn, även om personen. Läs om alla de senaste filmerna, spelen, skivorna, konserterna, serierna och böckerna. Här hittar du alla Expressens recensioner.


Jag har förstått att en del uppskattar den här filmen och framför allt dess dialog. Jag gillar inte Jane Austen. Nu kommer jag inte på mer att skriva om den här filmen. That sounds grim, but the result is actually a tart, fizzy delight from Metropolitan director Whit Stillman.


Filmregissören Whit Stillman hade sina guldår på 90-talet med filmer som Metropolitan och The Last Days of Disco. Love of my life Publiken får sjunga med Freddie Mercury i några sekunder. Han dyker upp på bildskärmen mot slutet. Mer finns inte att säga om Brian Mays akustiska solonummer. Somebody to love Här har Lambert några jättar att jämföras med.


Kate Beckinsale , Chloë Sevigny , Xavier Samuel , and Emma Greenwell. Såväl äventyren i sänghalmen som de följande tragedierna uteblir.

Filmen utmynnar i stället i att inget går som någon av de inblandade tänkt sig men just därför blir till det bästa på något egendomligt vis. Helt i den klassiska komedins anda. It’s the Whit Stillman movie that some of us have been waiting a long time for, and also a Jane Austen movie that goes some way toward correcting the record of dull and dutiful cinematic Janeism. Vi erbjuder också nedladdning plats för läsare vilka gärna att hålla videor så att er kan spara dem av din anordning. Alla de senaste nyheterna om Filmrecensioner från Dagens Nyheter.


Underhållet av denna sajt är beroende av annonser och premiummedlemskap. Om du vill slippa annonser är du välkommen att teckna ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg