måndag 7 september 2015

Santorini bästa stränder

Specialpriser på dina Agodahotell. Läs omdömen och boka nu! Stränder i Santorini : Se omdömen och bilder för stränder i Santorini , Grekland på TripAdvisor. Stränderna på Santorini skiljer sig nämnvärt från de typiska grekiska öarna.


På Santorini består stränderna till största del av rött och svart vulkaniskt grus och de branta klipporna som stupar ner mot stränderna bidrar till ett mycket dramatiskt utseende. Red Beach som ligger km nordväst om Fira är Santorinis mest kända strand.

Santorini är rikt på upplevelser, här kan man gå på arkeologiska utgrävningar, upptäcka medeltidsbyar, prova på det lokala vinet, dyka och inte minst vandra. Halvmåneformade Santorini (eller Thíra) är en av grekiska övärldens mest glttrande juveler. Faktiskt är det fråga om en liten ögrupp som består av själva Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea och Nea Kaméni. Perissa Black Sand Beach, som sitter ihop med Perivolos Beach, ligger i byn med samma namn. Stränderna här brukar beskrivas som de bästa stränderna på hela Santorini.


Om du vill bo nära en strand så väljer du badorterna Perissa, Kamari eller Vlychada. På södra Santorini ligger världens rödaste strand. Klipporna här har bildats genom vulkaniska aktiviteter och skapat den galet röda färgen.


Passa också på att besöka stranden om du är nyfiken.

Santorini i Grekland är en romantisk och mytomspunnen ö med dramatiska vyer, smäktande solnedgångar och byar som klättrar upp för branta klippor. Här får du tips på bra stränder , boende, restauranger och mycket annat inför din resa till Santorini. Den genomsittlige semesterfiraren föredrar dock att bo vid någon av öns stränder och ha Fira som ett av flera utflyktsmål.


De bästa stränderna ligger i söder och öster. Mysiga lägen, men det finns en hake: Santorini är en vulkanö och av det följer att stränderna består av vulkansand. Enigma Suites, Santorini Princess och The Vasilicos har alla fått fantastiska omdömen från familjer som reser i Santorini. Se hela listan: Familjehotell - Santorini.


Vilka är de bästa hotellen vid stranden i Santorini ? Boka ditt Hotell i Santorini online. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda.


I denna artikel har jag skrivit ihop en lista över de bästa stränderna på Santorini. Enkel och säker bokning online. Den grekiska paradisön erbjuder bra stränder för alla. Här finns det familjevänliga stränder , natursköna stränder , avlägsna stränder , stränder med alla olika typer av bekvämligheter och till och med en nudistvänlig strand.


Idag besöks Santorini varje år av en halv miljon turister av precis samma anledning, och antal besökare ökar år efter år. Faktum är att Santorini är ett av Greklands populäraste resmål. Med all rätt, för det är en ö med unika byar, unika stränder och unika sevärdheter.


Här finns de bästa resguiderna, smartaste restipsen och inspirationen för din drömresa.

Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål, vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Den bästa av alla sevärdheter på Santorini om du frågar mig. Pyrgos är en idyllisk by i klassiska vita och blåa färger. Här finns egentligen inte så mycket att göra, men att strosa runt bland alla gränder och njuta av alla vackra vyer var definitivt en av höjdpunkterna på vår resa till Santorini. DL Santorini ligger i Monolithos, mindre än km från Monolithos strand.


Här erbjuds boende, en restaurang, gratis privat parkering, en bar och en trädgård. The whole family are kind and helpful especially Despina and Jim. Video - bildsköna Santorini. Ta en titt på öns undersköna vyer, bylivet och de bästa stränderna ! Santorini är en slående vacker ö, och på en vandring från Thira till Oia får du uppleva det bästa av kustens skönhet. Ett tips är att vänta med vandringen till lite senare på eftermiddagen då solen inte är lika het, och du kan få chansen att njuta av solnedgången från Oia -en sevärdhet ingen bör missa under en resa till Santorini.


Alla stränder på Santorini ligger på östra kusten och är lavastränder. Den röda lavastranden Red Beach ligger i byn Akrotiri på Santorini. Här stiger röda klippor upp från havet, med den röda sanden nedanför.


Red Beach är ibland stängd på grund av risk för ras, fråga i din hotellreception innan du åker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg