torsdag 23 april 2015

Leva ensam efter skilsmässa

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser. Lugnet är skilsmässans vän men det är ju lätt att säga och svårt att agera efter eftersom det handlar om livsmål, beslut, åtaganden, kanske barn och egendomar som kan göra den mest kloka personen galen.


Att se ljust på livet igen efter en ofrivillig separation kan vara lättare sagt än gjort.

Men hur du tänker och vad du gör kan faktiskt påverka hur väl du hanterar din kärlekssorg. Med hjälp av tio goda råd från psykologen Maria Farm får du här en hjälpande hand på vägen. För Christina Eriksson är inte meningen med livet att leva tillsammans med någon. När pappan till hennes dotter och hon skilde sig för många år sedan var dottern liten. Vi kom inte överens helt enkelt, och han hade inga känslor kvar för mig, därför gick vi isär, berättar Christina.


Tiden närmast efter skilsmässan var jobbig. Jag tror säkert att du klarar det här. Jag har det själv väldigt kämpigt efter min skilsmässa i juni.

Att vara själsligt ensam förstår jag precis vad du menar med. Det är bättre att leva ensam än att vara med om ytterligare en separation. Vad kan du lära dig av det som hänt? Våga tro och på nytt satsa på kärleken även om du blivit bränd.


Det behöver inte vara spritfest, utan snarare umgås i soffan. Det kan ta lite tid och krävas upprepning men efter ett tag får man ofta lite bättre kontroll på rädslorna. Att tänka på som medmänniska.


Några tips till dig som finns i närheten av någon som är ensam. Känner du dig ensam och vill prata om det se till att få prata med en kurator eller psykolog via din vårdcentral. Jag har (tror jag iaf) hittat någon form av stabil nivå nu och har försökt börja umgås med andra som jag känt till förut men inte umgåtts med. Grillning med grannen i fredags och en sväng på krogstråket här i Östersund.


En annan möjlighet är att gifta sig med varandra efter barnets födelse. FB) som ni kan hitta här. Yrka på ensam vårdnad i din skilsmässoansökan.


Vid skilsmässa är huvudregeln att vårdnaden tillfaller båda vårdnadshavarna, se kap. Men en skilsmässa kan göra ont och ta längre tid att läka än vi tror.

Och då har vi fått en ny identitet. Idagsidans artikelserie handlar om det – om hur det blev sen. Först ut är Barbro Lennéer Axelson som i sin bok ”Förluster” undersökt vad skilsmässor gör med oss.


Efter många års nedbrytande äktenskap har jag äntligen blivit fri! En skilsmässa kan vara ett inlärningstillfälle, som ger självinsikt och ny kunskap. Vi är hyfsat sams och det funkar OK med barnen. Innan jag vågade ta steget befarade jag att jag skulle känna mig ensam - man har ju trots allt ändå sällskap av varandra.


Och även om mitt liv har blivit mycket bättre i stort sett alla avseenden, så har jag blivit. Med hänvisning till vårt rådgivningsansvar svarar juristerna enbart på juridiska frågor vid besök. Det var i april i fjol som Lasse Kronér och Christina Kronér valde att gå skilda vägar efter år som gifta.


I februari i år var skilsmässan klar. Sedan dess har Lasse Kronér levt som singel. I kommande avsnittet av Expressens podcast Livshjulet berättar han om hur det är att leva ensam. Det finns ingen tid att göra något roligt tillsammans.


Nu har han själv insett att det inte funkar och vill tänka över hur han vill göra. Vi kommer ses i december, vi bokade en aktivitet då sedan tidigare som vi båda fortfarande vill vara med på. Sedan får vi se hur vi går vidare efter det. Vad var anledningen till er skilsmässa ? Det kan vara svårt att gå vidare efter en skilsmässa och det är helt förståeligt att du känner din ensam.


Man måste dock komma ihåg att det tar tid att komma över en separation. Då det kan vara bra ibland att ta för sig av vad ens närmaste har för råd måste man ändå göra det man själv tycker är bäst. G: det finns massor med människor som känner som du. Att komma vidare efter en skilsmässa tar TID.


Ser att din är nära inpå. Och en annan sak: nej, du måste inte vara ensam. När du är redo att gå vidare, kommer du att göra så. Det är jättemånga människor som bär på liknande berättelser som din.


I en separation eller skilsmässa kommer du i kontakt med känslor från dina tidigare separationer. Dessa känslor färgar upplevelsen av den nuvarande separationen. Om du som barn kände dig trygg eller otrygg spelar en stor roll i hur du som vuxen klarar av en separation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg