torsdag 30 april 2015

Gå ur svenska kyrkan på 10 sekunder

Tjänsten är helt gratis och skulle du ångra dig kan du närsomhelst gå med igen utan kostnad. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting. Internetsajten Offentligt.


Det är upp till folk själva om de vill lämna kyrkan.

Själv tror jag på vetenskap och är därför inte medlem, berättar han för Nyheter24. Svenska kyrkan på sekunder. Efter att ha skrivit in ditt personnummer skriver du en digital signatur.


Fyll i ditt namn och personnummer nedan så får du hem handlingar för att avsluta ditt medlemskap. Så här påverkar det din begravning. Allt som krävs är din namnteckning på avsedd blankett och du är snart ute. Det finns dock anledning att tänka igenom beslutet en extra gång innan ditt utträde är satt på pränt.


Likaså kan det finnas anteckning för vårdnadshavare som inte tillhör kyrkan , men har barn under år som tillhör kyrkan.

Anteckningen tas bort ur kyrkobokföringssystemet när barnet blir år eller vårdnadshavaren begär att anteckningen ska tas bort. Betalar du kyrkoskatt? Att vara med i kyrkan kostar en hel del pengar. Tusentals har försökt – därför kan du inte lämna kyrkan på sekunder.


Ofta mer veckanu vad många tror. Mer än stycken svenskar har gått ur svenska kyrkan redan och slipper därmed att betala kyrkoskatt. Hur går man ur svenska kyrkan ? Alla kan gå ur svenska kyrkan , vuxna och barn.


Man laddar ner en blankett som sedan returneras till den lokala församlingen. Man kan även anmäla utträde genom personligt besök eller per brev. Din kyrkoavgift som vad är nfc taggar från din lön baseras på hur hög din lön är och hur lång tid du har kvar begravning din pension. Refunder - Du får 50kr när du köper för mer än 100kr genom Refunder.


Vi hjälper dig att gå ur kyrkan och sänka din skatt. Det handlar enbart om att många årligen betalar för att vara medlemmar i något dom kanske inte vet om, eller vill vara med i, och att det finns mycket pengar att spara på att säga upp sitt medlemskap. Gratis om du skickar in signerat papper själv. Därför håller kyrkan begravningsceremonier även för dem, precis som för alla andra.


Men i detta fall är ceremonin inte en offentlig gudstjänst utan det är en så kallad pastoral akt.

Det nya med denna tjänst är att den är helt digital och gratis. Man knappar in sitt personnummer och undertecknar med en digital signatur. Idag är svenska kyrkan , populärt uttryckt, kidnappad av ett antal vänster-extrema,och genus-politiska rörelser.


Man är inte mindre kristen för att man lämnar svenska kyrkan , med betoning på svenska. Vad behöver kyrkan göra för att vara mer angelägen? Att kyrkan är tillgänglig för människor och att vi månar om möten med människor. Vad säger de som ännu är medlemmar och betalar 5- tusen om året ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg