fredag 3 april 2015

Lära sig segla som vuxen

Detta är grundkursen inom segling och den vänder sig till dig som aldrig tidigare seglat eller som har en väldigt begränsad erfarenhet av att vara aktiv på en segelbåt. Om du själv skulle vilja underlätta för andra vuxna som vill lära sig segla , genom att starta en seglarskola för vuxna , kommer du i samband med det att behöva starta ett eget företag. Om du vill slippa så mycket pappersarbete som möjligt i företaget, ska du låta Fakturino hjälpa dig med factoring. På kursen lär du dig vad som krävs för att lära sig segla , motivation och guidning till saker som du behöver för att lyckas. Du kommer utveckla praktiska tekniker och färdigheter för att uppnå ditt mål att bli en seglare.


Lära sig segla som vuxen

Målet är att ni skall lära er: Segla som rorsman och gast i lätta till moderata vindar. Med stor erfarenhet ska vuxna och ungdomar utbildas på ett lätt och pedagogiskt sätt samt öka intresset för segling både som sport och sysselsättning. Vi erbjuder kurser för dig som vill lära dig segla , kappsegla eller helt enkelt vill utveckla dina seglingskunskaper. Lär dig segla i Kroatien för att kunna hyra segelbåt på egen hand.


Kurs, 1v segling i Kroatien inkl. Stockholm Hur börja med segling? Att lära sig segla som vuxen är mycket svårare att lära sig som barn, tro mig. Seglarskola hos Croatia Yacht Club.


GKSS vill ge alla chansen att få segla och uppleva den underbara frihetskänslan det. Då frågan är ställd med fokus endast på att lära sig segla , förutsätter jag att du sedan tidigare har erfarenhet av att hantera, underhålla och meka med andra båtar. Om du inte har tidigare erfarenhet av båt, är lära sig grundläggande segling det minsta du behöver fundera över om du överväger att köpa en 10m lång segelbåt. En annan vinkel som det borde finnas efterfrågan på är att erbjuda blandade kurser där både föräldrar och barn kan lära sig segla på samma kurs eller samma veckokväll. Kul både som familjeaktivitet eller som ett sätt att utnyttja tiden bättre när man ändå ska ta sig till hamnen.


Tufft för vuxna att lära sig segla – Jag tvingar mig igenom detta för familjens skull, säger nybörjaren Yvonne Magnusson med ett ansträngt leende. För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.


Att segla skuta skiljer sig från att segla fritidsbåt vilket gör att alla har mycket att lära. Det finns seglarskolor för både vuxna och barn i alla åldrar. Det är många människor som börjar segla i vuxen ålder.


En av orsakerna till att börja segla i vuxen ålder är att man inte fick chansen i yngre ålder. När man är vuxen har man kanske både mer tid och resurser för att lära sig något nytt. Aktiviteten genomsyrades av ambitionen att i en lekfull anda lära barnen att vistas vid vatten, att visa varandra ömsesidig respekt och lära dem seglingens grunder. I denna uppsats är det främst lärprocessen och tillvägagångssätt för att främja denna som jag vill fokusera på.


När det gäller lärprocessen lyfter jag fram teorier om olika utvecklingsstadier som vuxna antas gå igenom. Särtycket hur man lär sig svenska som vuxen vänder sig till alla som möter människor som talar svenska som sitt andraspråk t ex komvuxlärare, praktikhandledare, arbetsförmedlare,bostadsförmedlare m fl. Skriften reder ut begreppen modersmål, andraspråk och främmande språk och tar därefter upp hur man lär sig språk och vad som. För vuxen kan man lära sig segla ensam eller i grupp, kanske en helgkurs med din vän? Vi skreddarsyr kursen så att den passar just dig!


Alla anmälningar tas via mail eller via formuläret här på hemsidan. Välkomnar både ung som gammal. Hos oss får du som vuxen möjligheten att lära dig simma!


Lära sig segla som vuxen

Kurserna vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som redan kan simma men vill lära dig mer. Vi har små grupper och instruktören är alltid med i vattnet. Om man inte har seglat förr kan det vara lite pyssligt att begripa hur man gör och vad alla pratar om på båten.


Det här är en liten hjälpreda för landkrabbor och nybörjare på sjön att orientera sig bland tampar, väjningsregler och kölsvin. Med lite hjälp kan man fuska så ingen märker att man inte är så van.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg