torsdag 23 april 2015

Tradera kan inte välja betalsätt

Nu när du har vunnit auktionen och det är dags att betala rekommenderar vi alltid att du väljer ett säkert betalsätt. Nedan hittar du information om säkra betallösningar. Vi rekommenderar att i första hand välja ett tryggt betalningssätt, såsom PayPal eller Klarna, för både din och köparens trygghet.


Väljer du att använda banköverföring som betalalternativ är det bra att be köparen ange sitt alias eller auktionsnumret så att du kan matcha betalningen till rätt försäljning. Tradera tar inga avgifter för köparen då den betalar med kort eller PayPal. Måste både säljare och köpare ha ett PayPal-konto?

Som köpare kan du välja om du vill betala med kort eller med PayPal, antingen behöver du ha ett PayPal-konto sedan tidigare eller så kan du skapa ett i samband med betalningen. Testa lägga upp en auktion själva, så ser ni. Nu administrerar Tradera hela betalningen, man kan inte välja bort det. Borta är dagen då man själv valde betalsätt och kunde erbjuda kontant, banköverföring m. Ser ut som att det är kreditkort, paypal och kanske klarna som gäller nu. Förutom att köpare inte har samma konsumentskydd vid köp från privatpersoner så innefattar köp från Tradera även ett antal andra risker.


Det kan till exempel handla om bedräderier, varor som skadas under frakten eller att varan av någon annan anledning inte dyker upp. Om du inte har vår integrerade betallösningen kan du alltid höra av dig till oss för aktivering här.

Hur väljer jag betalsätt ? Om du är aktiverad för vår integrerade betallösning kommer betalsättet automatiskt väljas på dina annonser. Vi vill såklart att våra medlemmar ska ha den allra bästa upplevelsen av Tradera. När du säljer med Traderabetalning väljer dina köpare att betala med Swish, kort eller PayPal direkt på Tradera. Du får sedan utbetalt till ditt bankkonto inom 1-bankdagar.


Vi meddelar dig när köparen har betalat och då är det dags för dig att skicka varan till köparen. Eftersom tradera automatiskt adderar samtliga fraktkostnader så kommer fraktkostnaden till en början vara summan utav samtliga objekts frakter, detta är något som jag sedan kommer korrigera så att du endast behöver betala den dyraste frakten. Du kan aktivera Klarna på två sätt. Det enklast sättet är att välja Klarna som betalsätt på din annons när du lägger upp den. Om du vill registrera dig för att sälja med Klarna men inte har något att sälja just nu, kan du göra det här.


Jag har fått tillbaka pengar idag från en idiot jag köpte av på tradera som inte skickade varan, jag betalade med paypal. Och där fanns både paypal och kortbetalning att välja på. Jag anmälde transaktionen på paypals sida.


Om du inte fått betalt för en vara kan Tradera skicka ut ett mejl till köparen och uppmana köparen att ta kontakt med dig så ni kan slutföra affären. Alternativt kan Tradera ordna så att du kan lägga upp varan på nytt samt tar de bort den avgift som tillkom när du la upp annonsen. Detta brukar oftast generera en snabb kontakt.


Jag förstår inte om man ska göra ett eget vinnarmejl, för att hitta det får jg gå in på gamla tradera. Betalsätt för auktionerna som skapas för Musikhjälpen är förinställt och köparen kommer att betala direkt till Radiohjälpen.

Du som säljare står för frakten. Erbjuder andra betalsätt men eftersom jag sällan lägger upp saker här kan jag endast välja paypal. Ligger uppe igen pga köparen inte gick att få kontakt med. Ok det kanske har med att jag inte varit registrerad så länge. Jag har ingen meddelande funktion och kan inte välja betalsätt , utan det står bara: När din vara säljs kommer köparen betala med kort eller PayPal på Tradera.


Det spelar ingen roll vilket betalsätt du som säljare väljer när du lägger upp din annons. I och med att du fyller i kampanjkoden kommer betalsättet sen automatiskt att ändras. Tänk på att inte välja automatisk omstart på din annons för då följer inte kampanjkoden med. Nu kan man knappt se varorna när man går in på en säljares sida då annonsen är så stor och döljer varor, det går heller inte klicka ner annonserna då kryssen inte fungerar.


För att skapa ett konto behöver man ha fyllt år. Sidan kraschar i stort sett varje löningshelg vilket leder till att folk inte kan buda på annonserna och vissa flyttas fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg