onsdag 8 april 2015

Döden i dina ögon karaktärer

Köp dina favoritböcker till bra priser. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Döden i dina ögon av Rachel Ward. Samtidigt har jag svårt att fästa mig vid huvudpersonerna Jem och Spiders karaktärer.


Beskrivningen av de två tonåringarnas vänskap och utvecklade relation är fin, och även deras förhållande till omvärlden känns trovärdigt.

Nya karaktärer kommer in i boken,. Jem, 1 har ända sedan hon var liten har hon sett siffror i andras ögon. Reads Votes Part Story. Stockholm drabbas av en rad ritualmord på högt uppsatta tjänstemän. Goodreads helps you keep track of books you want to read.


Unik inblick i Stalins. Detta har naturligtvis lett till att mina förväntningar blivit väldigt höga, kanske orealistiskt höga… Jag upplever det här som en helt ok, kanske till och med bra, ungdomsroman som inte alls griper tag i mig. Kunde knappt lägga undan den, allra minst i skolan.

Läs även fortsättningen- Arvet;) Även denna bok är jättebra! Tänk dig att du ser in i ögonen på. Det här lajvet är skrivet utifrån en novell som vann en skrivar tävling i Par tille. Novellen är förfat tad av en sjundeklassare. Syf tet är at t, på et t målande sät t, synliggöra utsat thet och vad konsekvenser av mobbning kan innebära.


Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för olika funktioner och för att ge en bra användarupplevelse. Jem undviker alltid att se folk i ögonen. Hon vill inte se siffrorna.


För att slippa veta håller hon sig på. Siffrorna som berättar vilken dag de ska dö. Tänk att det första du får reda på om en människa är datumet de ska dö. Jem är alldeles för angsty för min smak, det är på gränsen att jag ger boken minus poäng för karaktärer.


Jem har växt upp i olika fosterhem och håller sig för sig själv. Hon försöker att undvika det hon ser i andra människors ögon. Jem kan se i människors ögon vilket datum de kommer dö. Hon har alltid sett sifforna men först när hennes mamma dog förstod hon vad de betyder.


Men hon nöjer sig inte med det utan prövar ett nytt berättargrepp.

En bladvändare som blir riktigt, riktigt spännande även om slutet är lite väl sockersött i min smak. Tonårstjejen Jem ser siffror i människors ögon. Som sagt, för tredje inlägget!


Så läser jag boken ARVET – döden i dina ögon. Man inser också, efter man läst baksidan att det är bokens generella handling i endast ord! Det är en kraftfull titel som fick åtminstone mig att stanna upp. Den är stark och drar till sig uppmärksamhet!


Hon har blivit runtflyttad till en mängd olika fosterhem sedan hennes mamma dog när hon var år. Hon har, så länge hon kan minnas, sett siffror som surrar runt alla människors ansikten. Ni kanske kommer ihåg att jag har pratat och skrivit om Rachel Wards fantastiska böcker tidigare? Nu är jag i full färd med att att läsa den tredje och sista boken, som har det passande namnet Slutet. Alla böckerna utspelar sig i en snar framtid.


När Jem ser någon i ögonen så ser hon sex siffror, siffror som visar vilket datum personen ska dö. Jem anser att det är en förbannelse. Hon har svårt att komma människor nära för det är en börda att veta när de man tycker om ska dö.


Hon har redan sett sin mamma dö och det var fullt tillräckligt. I skolan träffar hon Spider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg