onsdag 22 april 2015

Sopot polen sevärdheter

Sopot polen sevärdheter

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Välkommen till Naturkompaniet! Gör vardagen till ett äventyr!


POLER upp till rabatt, köp nu! Fantastiska Erbjudanden i Sopot. Sevärdheter i Sopot : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Sopot , Polen på TripAdvisor.


I Sopot , som ligger i Polen , finns det enligt TripAdvisor sevärdheter som är värda att besöka. Den främsta är Sopot stran med dess fantastiska stränder och klara, rena vatten. Läs mer om sevärdheter i sopot.


Upptäck Sopot och många av stadens spännande sevärdheter. Boka din resa med Stena Line. I Sopot är Instagramfotot från stranden givet men i Gdansk skulle jag satsa på ett av många färgglada hus.


Fakta Sopot och Gdansk, Polen. Var ligger Polska Rivieran: Du finner Sopot och Gdansk i norra Polen , bägge städerna ligger vid Östersjön. Flygtid från Sverige till Sopot : Från Arlanda tar det timme och minuter.


Sopot polen sevärdheter

Sopot kom helt att försvinna på 900-talet. Aquapark i Sopot är en av Polens största och mest moderna vattenparker. Dess huvuddel utgörs av simbassänger, kaskader, vattenmassager, en grotta, paraplyer och vattenrutschbanor som garanterar mycket nöje.


I Sopot finns ett välbesökt vattenland för barnen, medan resten av familjen går på spa eller tar en drink på en uteservering. Polen är Europas lite bortglömda paradis som erbjuder en prisvärd solsemester långt över förväntan. Nu har jag ju aldrig varit i Polen , men jag ,min man och våra tre småttingar reser till Sopot nästa helg så jag tar ochså gladeligen emot tips på vad man kan göra om badvädret utelir. V kommer stanna lite mindre än en vecka, och bo på ett hotell inne i Sopot , nära vattnet, vad jag förstått.


Gdynia är Polens yngsta storstad med flera sevärdheter kring Södra Piren (Molo Południowe). Här ligger två museifartyg, 1åriga fullriggaren Dar Pomorza ochjagaren Błyskawica, 2:a världskrigets veteran. Längst ut på piren finns Havsakvariet och vid badstranden och Marinmuseet med utomhusutställning.


Sopot är en stad i Polen med gamla anor och gammal kultur som möter det 21:a århundradets ultramoderna aktiviteter och hotellanläggningar för turismen. Stort utbud av Poler till fantastiska priser. Läs riktiga recensioner - boka nu! Sopot är en populär kurort med Europas längsta träpir, vackra stränder, mängder av pubar och karaktäristisk sekelskiftesarkitektur.


Ett exempel är ”Krokiga Huset” som snabbt blev en ikon i denna hälsoort. Dagtid är Sopot mer charm och avkoppling än stora sevärdheter. Så när du väl har spanat in den gamla fyren nere vid piren, de gamla badhusen i trä och smakat på det miljoner år gamla, äckligt salta, kurvattnet i brunnen vid det gamla sjukhuset är det bara att slappa och ha det bra på stranden.


Prisnivån är dessutom drygt hälften mot den i Sverige. En av Sopots mest kända sevärdheter är träpiren Molo som är hela 5meter lång och därmed Europas längsta. Hitta hotell i Sopot Behöver du mer reseinspiration? Otroliga Polen – saker att se och göra. Polens ekonomi är stark och det märks på att de flesta har de senaste bilmodellerna.


Vår gamla Saab 9sticker ut men orkar iallafall ta oss den drygt mil långa kustremsan och väg 1mellan Swinoujscie i väst och Gdansk i öst. Orlowo där du hittar en väldigt fin strand med färgglada fiskebåtar och en fiskrestaurang. Stranden fortsätter sedan hela vägen bort till Sopot.


Sopot är känt för att vara staden med de bästa klubbarna i Polen , och kommer att säkerställa en unik känsla och en oförglömlig upplevelse. Detta är också anledningen till att standes nattliv fortfarande är under ständig utveckling för att kunna fortsätta höja nivån av deras underhållning och blir bättre och bättre genom åren. Länge hade omvärlden haft en viss bild av hur Polen sett ut som land genom TV-sändningar från 70- och 80-talen, som visade hur invånarna dagligen hanterade kommunismen. Det var främst gråa och vintriga bilder med folk konstant stod i kö.


Det Polen som man får upptäcka nu är så långt ifrån dessa bilder som man kan komma. Efter Polens delningar hamnade Sopot under preussiskt styre, där den tillhörde den preussiska provinsen Westpreussen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg