tisdag 7 maj 2019

Reseguide mauritius

Gratis bokning, fantastiska priser. Upp till rabatt i Mauritius. Missa inte chansen, boka nu! Ingen större fara för jetlag med andra ord. Reseguide om Mauritius.


Men holländarna hittade hit för fyra hundra år sedan, och åt genast upp alla dronter. Nästa herre som regerade här – Frankrike - ville se tjockare blod än fåglarnas flyta över den röda jorden. Medeltemperaturen i luften ligger på runt grader och i vattnet på cirka 25. Januari till mars är cyklonsäsong, då regnar det mer och kan komma häftiga stormar, men normalt är vädret bra även då.


Men allt är inte stran bad och snorkling. Här är nio tips till restauranger, hotell och bästa shoppingen på den gröna ön öster om Madagaskar. Paradisön har fyra säsonger, och även om klimatet alltid är ganska milt, kan några stränder vara väldigt blåsiga och regniga om du skulle välja fel säsong. Kantade av rakryggade palmer och med ett turkost hav som sakta rullar in. Portugiser och holländare var först att bosätta sig här, men ön blev senare en fransk koloni då ett mycket blodigt kapitel inleddes.


Sista minuten-erbjudanden. Vi har exempelvis restips, bilder, kartor, filmer och resdagböcker från Mauritius. Här talar man huvudsakligen engelska, bhojupuri, kreol och de mest utbredda religionerna är följande: hinduism, kristendom, islam.


Mauritius stränder är – med några få undantag – vita och mjuka. Höga sockerrör i alla riktningar. Bara en stjärnspäckad tropisk himmel. Detta är en bit jord mitt i Indiska oceanen där en bönhörd indier i gul kurta smälter ihop väl med andra gåtor. Tolv toppkrogar bjuder på middag!


Reseguide mauritius

Vi väljer ut tolv av de mest spännande krogarna just nu. Varje krog bjuder på en varmrätt när du tar med en vän. Men ön har mer än så, hon har också prunkande vegetation, tropiska frukter, jättesköldpaddor och inte minst, genuint välkomnande öbor. Officiella språk är engelska, franska och creole.


Port Louis, den moderna huvudstaden på den km långa och km breda ön, har en vältrafikerad hamn med ett återupplivat strandparti och en livlig marknad. Få resmål har större paradisstämpel än den lilla ön, utslängd mitt i havet långt utanför Afrikas kust. På ön råder också ett mikroklimat som ger snabba väderförändringar. Svarta regnmoln kan ruva en bit bort, medan solen skiner på din strand. Det är ingen risk för malaria på Mauritius.


Reseguide mauritius

Denna ö besöktes tidigt av handelsresande araber, men det var portugiserna som var de första inom västvärlden som gick i land på ön, och har senare koloniserats av Frankrike samtidigt som det härstammande invånarna har stannat kvar på sin paradisö. Det går att betala med euro på en del turistutflykter, men annars är det den lokala valutan rupie som gäller. Det svårt att tvätta bort paradisstämpeln från den afrikanska ön i Indiska Oceanen.


En av de första Z-guiderna på svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg