tisdag 21 maj 2019

Hur sent kan man göra abort

Hur sent kan man göra abort

Det är alltid du som är gravid som bestämmer om du vill göra abort eller inte, det står i abortlagen. Du har också rätt att ändra dig när som helst före själva aborten. Det är också bra att fatta ett gemensamt beslut om det går.


Min flickvän är med barn sedan fyra månader tillbaka och hon börjar ångra sig mer och mer. Kan det göra att man har mindre chans att få barn senare? Vad händer i kroppen efter en abort ? Hur går en abort till? Nej det är inte farligt att göra flera aborter.


Man kan göra de aborter som behövs. Men om man har en bra preventivmetod så minskar risken väldigt mycket för att det ska bli en oönskad graviditet, och alltså ingen abort. Medicinsk abort menas att man med med hjälp av tabletter genomför aborten. Inga kirurgiska ingrepp behöver göras.


Kirurgisk abort innebär en mindre operation. Abort mellan vecka och 12. Du kan få narkos eller.


Man får göra abort upp till v. Tror sista veckan är och då måste socialstyrelsen godkänna det. Ta kontakt med sjukhuset där du bor så hjälper dom dig. Jag har själv gjort några aborter när jag var ung och det gick bra. Det kan vara en jobbig tid innan men när det väl är över kommer du må mycket bättre.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Här kan vi fortsätta diskutera frågen om aborter i Sverige, jag refererar till en annan tråd som blev lite OT, så därför startade jag denna trå för att jag är lite intresserad av ifall det verkligen ligger någon sanning i att man kan göra en abort så sent som i vecka 28? Visar det sig att det finns rester av graviditeten kvar kan man behöva göra om.


I vilken vecka är det för sent ? Att avbryta en graviditet kallas för abort. Fram till vecka kan man göra abort utan att motivera till varför. Efter vecka så måste man gå via socialstyrelsens rättsliga råd för att få lov att göra abort.


Hur sent kan man göra abort

Denna tillåtelse kan man söka fram tills vecka 22. Den medicinska aborten fungerar så att man får hormontabletter som skapar sammandragningar i slidan vilket efter 2-dagar leder till ett missfall. Efter att man genomgått en abort har man ofta kraftiga blödningar under 2-veckor.


Om man gör en abort sent , efter 18:e veckan, krävs det att man gör en kirurgisk abort. De kan inte tvinga dig eller råda dig att göra på ett visst sätt. Olika lösningar är ju rätt för olika människor. Men de kan vara ett stöd och svara på de frågor du har. Det finns många orsaker till.


Hej, undrar hur långt en tik kan gå med valpar i magen innan de är för sent med en abort ? En fråga till, om äger till tiken inte hade koll på hunden när hon parade sig med pappan, har ägaren till pappan något ansvar även fast ägaren till pappan sa från början att dom skulle göra abort om de var något? Fruktansvär känsla och ja, något försvann från mig. Just då, just den sekunden. Jag berättade det inte för någon, för hur ska man berätta, vad säger man. Tillslut kände ja, jag kan inte bära detta själv, så berättade för en vän som hade varit i samma situation men då som du valt att göra abort.


Mina åsikter har redan uttalats: Det är upp till var och en vad man gör med sin kropp - oavsett kön, läggning eller annat. Och barn ska inte födas in i olämpliga familjer. En mer rimlig fråga tycker jag i så fall är: hur sent tycker folk att man ska få göra abort ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg