onsdag 22 maj 2019

Interpersonell psykoterapi

Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid.


Om psykisk ohälsa och behandling.

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Terapin kan ge hjälp att bearbeta kriser, t ex ständiga gräl, ny fas i livet eller svår sorg. IPT – INTERPERSONELL PSYKOTERAPI är en behandlingsmetod skapad för depressioner.


De får kognitiv beteendeterapi (KBT), interpersonell psykoterapi (IPT) och multimodial rehabilitering (MMR) – som blandar fysiska och psykiska insatser.

Interpersonell psykoterapi , IPT. Jag erbjuder psykoterapi för enskilda, par och familjer. Förutom psykodynamisk psykoterapi (PDT) arbetar jag med kortare kognitiv terapi (KBT), interpersonell psykoterapi (IPT) och symboldrama, en visualiseringsmetod.


Välj mottagning för psykoterapi i Skåne Innehållet gäller Skåne. Du som bor i Skåne kan själv välja vilken mottagning du vill gå till för kognitiv beteendeterapi (KBT), interpersonell psykoterapi (IPT) eller psykodynamisk terapi. Mottagningen är centralt belägen i Linköping med närhet till bussar och parkering.


Vi som finns vid INSTITUTET FÖR PSYKOTERAPI är legitimerade som psykolog och psykoterapeut, har gedigen erfarenhet och en psykodynamisk referensram. Metoden utarbetades i början av 80-talet för behandling av depression. Idén bakom IPT är enkel: psykiatriska syndrom såsom depression, trots att det finns ett flertal orsaksförklaringar, förekommer vanligen i ett socialt och interpersonellt sammanhang.


Du som söker psykoterapi har unika behov och jag börjar alltid kontakten med en kartläggning av vad du vill ha hjälp med. Mitt arbete bygger på den senaste psykoterapiforskningen och på anknytningsteori och den psykodynamiska terapin. Vi arbetar med psykodynamisk, kognitiv beteendeinrikta existentiell och interpersonell psykoterapi.


Psykoterapigruppen Malmö har avtal för psykoterapi med Region Skåne. Genom psykoterapi kan du få hjälp med exempelvis nedstämdhet, depression, ångest, oro, kriser och sorgbearbetning. Tillsammans går vi igenom vilken terapi som passar just dig.


Problem i betydelsefulla relationer kan leda till olika symptom som psykologisk stress, depression eller ångest. Genom att bli uppmärksam på vårt sätt att reagera känslomässigt ökar vår förmåga att förstå och hantera sociala sammanhang. Personligheten utvecklas bland annat genom medfött temperament och tidiga erfarenheter av relationellt samspel.


I IPT arbetar man med de aktuella problemen som patienten är medveten om.

Igår var jag på en endagsutbildning i interpersonell psykoterapi (IPT) med Unni Bonnedal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg