fredag 31 maj 2019

Intressant fakta om kroppen

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser.


Intressant fakta om kroppen

Till viss del gör du förstås det, men följ med på resan från topp till tå och fascineras av nya saker med din kropp och lär dig hur du kan ta bättre hand om den. Hjärnan förbrukar mellan och procent av vår energi, och det är oberoende om du löser världsproblemen eller om du sitter och kollar på Paradise Hotel. Har du någonsin ställt dig själv denna fråga?


Låt oss ge dig ett snabbt exempel: om en person väger kg och du vill ta reda på hur många atomer personen har i sin kropp ska du skriva ner talet följt av nollor. Här är nio häftiga saker om kroppen du kanske inte visste. Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. Emil Lindberg Muskel (av latinets ”musculus”, som betyder ”liten mus”) eller muskelvävnad är kroppsvävnad som är uppbyggd av muskelceller och har förmåga till sammandragning (kontraktion) via en invecklad biokemisk process som bland annat involverar myosin, tropomyosin samt aktinfilament. Din kropp kan klara sig runt dagar utan mat. När det kommer till vatten kan den vara utan detta mellan två till tre dagar.


Då kroppen inte längre får i sig vätska börjar du få problem med hälsan. Mysteriet med vår hud. Det finns även ett par andra intressanta saker om din kropp.


Kroppen är både mystisk och fascinerande på samma gång, här är ett kort videoklipp som ger en lite perspektiv på hur komplex kroppen är. Visste du att en nysning håller samma hastighet som en orkan? I det här klippet finns en hel del förbluffande fakta om kroppen.


Intressant fakta om kroppen

Om en häst, med en person ridande på ryggen, avbildats som staty i en park, stegrande med båda frambenen i luften, betyder det att personen dog i strid. Tio fantastiska fakta om din kropp. Att kroppen är komplicera finstämd och fantastisk är knappast någon nyhet. Men visste du att du delar procent av ditt DNA med en banan och att du producerar cirka tre deciliter snor varje dag?


Här är tio fantastiska (kanske onödiga men ändå roliga) kroppsfakta. Dina tänder är det enda på din kropp som inte kan reparera sig självt. Dina ögon har samma storlek från födsel till död. Vid års ålder är risken att du snarkar på nätterna om du är man och om du är kvinna. Den av dina naglar som växer snabbast är den på långfingrarna.


Intressant fakta om kroppen

Om man förstorar upp kromosomen ser man att den är som en hård spiral. Spiralen utgörs av en lång tråd som har formen av en ”tvinnad stege” och heter deoxiribonukleinsyra, DNA. Det är stegens stegpinnar som är det intressanta.


De består av kvävebaspar som är gjorda av fyra olika baser (tymin, adenin, guanin och cytosin). Man skulle kunna tro att du skulle ha någon hud kvar! Den goda nyheten är att alla huden byts ut, och alla dina yttre hud ersätts varje. Annan intressant fakta om daggmaskar är att de har osynliga reproduktionsorgan. Men det betyder inte att de inte kan fortplanta sig.


De gör det på ett mycket produktivt sätt. De är män och kvinnor samtidigt, så de har inte så stora problem med att hitta en kompis. De börjar expandera ringen runt kroppen , som innehåller sperma och ägg.


Medlemmar kan ladda ner alla lektioner, rekommendera lektioner till andra medlemmar och diskutera dem på forumet. Fakta om kroppen : visste du att…? Du är längre på natten när du sover än på dagen. Jordens tyngdkraft pressar din kropp neråt under dagarna, vilket gör att kroppen trycks ihop på höjden. På natten när du ligger ner trycks inte din kropp ihop av tyngdkraften på samma sätt.


Därför blir du tillfälligt lite längre när du sovit. Vi har samlat tio fakta om kroppen som du kanske inte kände till – men som du garanterat kommer att vilja berätta vidare om. Näsan och öronen blir större hela livet. Det här är sant – fast inte på det sätt du tror.


Att näsan och öronen växer hela livet är en kroppslig fakta som alla får höra någon gång under uppväxten. Edo ser några som kanske vet, men. Det är livsviktigt och mer än hälften av din kropp består av det. Här får du tio intressanta fakta om vatten! New York City är längre söder ut än Rom.


Och Skottland är längre norr ut än Alaska (geografiska skills någon?). Det är omöjligt att andas och svälja samtidigt. Att vara rödhårig är nämligen extremt sällsynt - och dessutom unikt på flera sätt.


Eller dejtar du någon rödhårig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg