torsdag 23 maj 2019

Skilsmässa otrohet

Skilsmässa otrohet

Oavsett vilket land man kommer ifrån, vilken kultur man har eller vilken tidsepok det är så tycks otrohet vara ett förekommande beteende. Ett beteende som i de flesta fall resulterar i en tillitsbrist under en lång tid i relationen. Därför ger vi dig nu möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få tillgång till psykologisk behandling direkt från ditt vardagsrum.


Efter två år av misstänkt;(och mycket diskussioner) otrohet har det kommit fram att han inte har kunnat låta ”henne” vara. Har idag varit och testat mig för alla ev sjukdomar efter att han erkänt oskyddat sex. Känns så fruktansvärt och overkligt efter år och tre barn. Han var min bästa vän och själsfrände. Hollywoods stora snackis är just nu Miley och Liams skilsmässa – som enligt källor varit kantad av droger och otrohet.


I Bibeln syftar äktenskapsbrott, eller otrohet , vanligen på när en gift man eller kvinna frivilligt har sex med någon annan än sin äktenskapspartner. I det forntida Israel straffades det med döden. Skilsmässa eller separation Att skiljas eller flytta isär är sällan enkelt. Man skiljs från någon man älskat, eller fortfarande älskar.


Skilsmässa otrohet

Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra juridiska frågor som behöver lösas kring bosta ekonomi och kanske barn. Ja, det är möjligt att återfå tilliten för sin partner efter otrohet , men de flesta gånger leder det till skilsmässa och kan ruinera förhållandet helt. Otrohet är inte något som bör tas lätt på.


Var helt på det klara med att det är en handling som innebär att du sviker din partners förtroende, självkänsla och känslor. Berättelserna ger visserligen bara den enas syn på relationen, men helheten ger ändå en mångsidig bild av de problem man kan ha. Kan man komma över otrohet ? En otrohet är ofta en tydlig signal på att något i förhållandet är fel - men det innebär inte automatiskt att en relation måste avslutas.


Många gånger översköljs partnern som utsatts för otroheten av känslor att hela framtiden raseras, men i de flesta fallen slutar det inte i skilsmässa. Menar otrohet är ju inte alltid en självsäker man eller kvinna som tänker haha, nu ska jag vara otrogen för att jag kan! Vad avser ansökan om skilsmässa och bodelningen är detta två helt skilda saker. När du ansöker om skilsmässa ska du inte ange något om bodelningen. Du ska inte heller nämna något om otroheten då det inte har någon som helst betydelse för din ansökan om skilsmässa.


Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Har otrohet någon juridisk innebörd? Men det är inte helt sant. I flera länder kan otrohet som resulterar i skilsmässa innebära ett högre underhåll och även vara avgörande i vårdnadsfrågor.


I Sverige har otrohet inte någon formell juridisk betydelse. Män har svårare att förlåta sexuell otrohet och låter det ofta leda till skilsmässa. Kvinnor är mer benägna att försöka rädda äktenskapet. Det enkla svaret är nej.


Kvinnor har svårare för otrohet där den emotionella sidan är stark. Här berättar ett par och en kvinna om hur de blev lyckliga igen - på olika sätt. Men hur vet man om det är rätt att stanna eller gå efter otrohet ? Gör pyskologens test och ta reda vilken väg som är rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg