onsdag 22 maj 2019

Hur vet man när man ska få sin första mens

Discover Man With A Man. Finns det några tecken på att den första mensen är på gång? Du kommer att kunna gissa ungefär när du ska få din första mens – bara du vet vilka tecken du ska hålla utkik efter.


Hur vet man när man ska få sin första mens

När du får en vit flytning tar det i genomsnitt ungefär ett år tills första mensen kommer. Jag är orolig om när jag ska få min mens. Ps jag använder binda för säkerhetens skull. Hur vet man att man snart ska få mens för första gången?


Svar Det går inte att veta exakt när första mensen kommer men det är vanligt att den kommer ungefär två år efter att brösten har börjat växa. Perioden mellan mensens första dag och nästa mens första dag kallas menscykel. Menscykeln brukar vara mellan och dagar. Efter mensen ökar produktionen av hormon i hypofysen. Hormonet påverkar äggstockarna och gör att ägget mognar inne i sin blåsa i äggstocken.


I äggblåsan bildas östrogent hormon. Man kanske precis ska få sin första mens och har ägglossning. Det bästa är att fråga henne själv. Kanske vill hon bli ompysslad med te och godis, kanske vill hon helst vara ifred. Var lyhörd inför hur mycket din dotter vet innan hon får sin första mens.


Man kan börja med att fråga ” Hur mycket vet du? Vill du att jag ska berätta lite? Susanne Lingefjärdh Hedqvist.


En annan sak som både mamma och pappa kan tänka på är att se till att det alltid finns mensskydd hemma. Med inspiration från texten där en gynekolog ger sin expertis listar Hälsoliv sakerna som varje kvinna borde veta om sin mens : 1. Du kan bli gravid – även under mensen. Du ska ha riktigt otur – eller tur beroende på hur du ser det – men man kan faktiskt bli gravid under mensen. De vet man genom att ha koll på sin. Pappor kan också prata om mens , men de kanske behöver läsa på lite mer.


Ett sätt att göra första mensen till något positivt är att planera in att man ska gå ut och äta eller göra något mysigt i samband med att den kommer. Fira lite, tycker Therese. Att känna igen de tecken och symptom som finns för att ägglossningen pågår, kan därför öka sina chanser att bli gravid. De flesta blöder 3–dagar varje mensperiod.


Mensen är ett tecken på att man är könsmogen och kan bli med barn (gravid) om sperma från en man kommer in i slidan. Men man kan få den redan när man är år eller först när man är utan att det är något fel. Man mräker när mensen är på g. Dock finns inget rätt elelr fel och alla känner av det på olika sätt och jag kan bara svara för hur min kropp fungerar.


I början vet man ju inte riktigt, men ju fler mensar man har desto mer lär man känna sin kropp och hur den fungerar. Vet inte riktigt hur du menade när du skrev ditt inlägg men kände bara att det var tvungen att förtydligas. Att prata med din dotter om hennes första mens är viktigt men det kan vara lite pinsamt att inleda ett samtal om det. Här kommer några tips på hur man kan ta upp ämnet För att underlätta surfningen på vår webbplats och för att bättre förstå hur du använder den, placerar vi och våra partner cookies på den.


Tar du bort den under en längre tid så finns risken att du inte märker om den skulle försvinna av sig själv - vilket den kan göra om man till exempel tränar för hårt och inte äter ordentligt, eller om kroppen av andra anledningar inte mår som den ska. Så försök att bli kompis med din mens och skjut inte upp den i onödan - är det. I den här videon berättar jag lite olika tips som kan underlätta när man ska prata med sin crush!


Prenumerera för att inte missa fler videor om. Det är såhär att vi ska utomlands om ett par veckor och jag ska få min mens då och vet inte hur jag ska göra. Men om 5-år kanske vi vet hur det ska användas.


Vad ska man göra om man får sin första mens. Teoretiskt finns tveklsöt fördelar. Alla som har en livmoder får räkna med att få en blödning ungefär en gång i månaden från och med puberteten fram till menopausen.


När den första och sista mensen kommer är väldigt olika, men det är normalt att få sin första mens från ca hela vägen till års ålder och sin sista mellan och års ålder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg