fredag 3 maj 2019

Rättshjälp vid skilsmässa

På Bodystore hittar du ett stort utbud av produkter från VIDA online. Våra ledord är effektivitet, professionalitet och högklassig service. Vid beräkning av underlaget tar man hänsyn till summan av inkomster, försörjningsbörda, förmögenhet och skulder. Fråga om möjligheten till ekonomiskt stö rättshjälp, vid skilsmässa , samt något om möjligheten att tillförordna en bodelningsförättare.


Om du vill skiljas ska du ansöka om skilsmässa vid den tingsrätt som din kommun tillhör.

Du ska upprätta en gemensam ansökan om skilsmässa. Vid en separation har en sambo rätt att begära bodelning. Rättshjälp vid skilsmässa. Det innebär i ert fall att din sambo har rätt till hälften av lägenheten om den är anskaffad för gemensam användning.


Din lägenhet är, som du beskriver det, inte anskaffad för gemensam användning och kan aldrig bli föremål för bodelning enligt sambolagen. Sådan dom kan, enlig § samma kapitel, meddelas då betänketiden löpt i minst sex månader. Det är därför alltid ett tips att noggrant planera en skilsmässa och under skilsmässan så långt det är möjligt behålla en korrekt och konstruktiv dialog med den andra maken.

Lyckas man inte med detta riskerar skilsmässan bli en dyr historia. En skilsmässa kan aldrig anses vara billig. Vid sjukdom, exempelvis svår depression till följd av skilsmässan , kan du ha rätt till sjukpenning till följd av sjukskrivning. De flesta klarar av både separation, skilsmässa och vårdnadsfrågor helt på egen hand eller med stöd av kommunens familjerådgivning eller familjerätt. Bodelning vid dödsfall.


En sådan bodelning görs generellt på samma sätt som vid till exempel skilsmässa , med skillnaden att det kan vara fler parter inblandade. Det rör sig då om arvingar och övriga testamentstagare som då tar den avlidnes plats i bodelningen. När rättshjälp beviljas är det viktigt att redan från början överenskomma om en delbetalning månatligen av rättshjälpsavgiften, för att inte den slutliga avgiften ska kännas oöverstiglig när målet avslutas. Vid vårt inledande möte går vi igenom de ekonomiska förutsättningarna för samarbetet tillsammans med dig.


Vad ingår i bodelning vid skilsmässa ? Vem har rätt till hyresrätten vid skilsmässa ? När kan jag köpa ny bostad? Ingår arv i bodelningen vid en skilsmässa ? Du behöver dock inte vara överens med motparten för att ansöka om skilsmässa. Måste jag ge min maka pengar.


Om ni har barn under år kommer tingsrätten besluta att skilsmässan ska föregås av en betänketid om sex månader.

Står ni fast vid er vilja även efter sex månader måste någon av parterna ansöka om fullföljd vid tingsrätten. Möjligheten att få statlig rättshjälp i familjerättsliga tvister enligt rättshjälpslagen är dock tämligen begränsad. Täcks kostnaderna inte av rättsskyddet kan du i vissa fall få rättshjälp. Kontakta oss så berättar vi mer.


Hur hittar man en bra advokat när man ska skilja sig? Det första man kan göra för att hitta en duktig, erfaren och pålitlig advokat vid skilsmässa är söka på internet. Med andra ord kan den situationen uppstå att en skuldfri make indirekt får bidra med mer av sitt giftorättsgods än den skuldsatta maken vid bodelning om den andre maken skulle ha mycket skulder. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa.


Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg