måndag 14 maj 2018

Spiskontakt utan nolla

CEE-don utan nolla , visst om det funnits spisar med handske. Vi pratar spisuttag, inte CEE-uttag. Det som kan kopplas i uttaget så det blir fel är en spis med 230V elementspänning eller någon form av elektronik för knapparna, får 400V. Om ingen nolla finns).


Följaktligen går antingen spisens säkring sönder eller elektroniken. Siltberg eminenta spisbibel för ökad kunskap i ämnet. Installera ny 400v spis. I Sverige finns det olika kombinationer av spis och spismatning som man kan råka ut för, om man tar med Norge i bilden också. Det handlar om eller faser, med och utan nolla (Y- respektive D-koppling) i alla möjliga kombinationer, varav ca hälften går att pussla ihop, ofta på mer än ett sätt.


Får man installera ett vanlig spisuttag perilex utan nolledare? Den ska ju egentligen ha faser, nolla och jord men många gamla spismatningar saknar som. Utanpåliggande, jordat och 3-poligt spisuttag med nolla. Vad du får göra själv med el hemma Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med. Spisen blir inte 3fas för det, utan man slår helt enkelt ut den totala 1fas förbrukning över tre 1fas-grupper från ditt perilex uttag.


I ett fyrledarsystem matas centralen med tre fasledningar och en PEN-ledare. PEN är en förkortning av Protected Earth (PE) och Neutral (N). PEN-ledaren är en kombinerad skydds- och neutralledare som i centralen ansluts till skyddsledarskenan. Neutralledaren kallades tidigare nolledare eller nolla.


Skyddsledaren är detsamma som jord. Då moderna spisar och spishällar med elektronik, så som induktionshällar , inte fungerar och i värsta fall förstörs om de kopplas in utan anslutning till neutralledaren, så är det viktigt att man kontrollerar sitt uttag innan man. I en trefas-kontakt bör finnas tre faser, en nolla (och jord). Mäter du mellan en fas och nolla får du 230V, som i ett vanligt eluttag, det är så eluttagen är kopplade.


Spiskontakt utan nolla

Har du minsta fundering om hur man kollar hur det är kopplat så ska du inte göra det själv utan anlita en fackman. Spisar kan kopplas på flera olika sätt nämligen. Enfas och nolla (230) 2. Du behöver fem trådar – fas samt nolla och jord.


Vissa har oxå flera faser utan nolla (mer ovanligt) Hoppas detta svarar på dina. Det är inte alltid det är så, utan ibland kan det vara enbart två faser. LDN2kräver ingen nolla vid anslutning och är därför optimal vid installation där nolla saknas i apparatdosa eller i svårtillgänglig installationsmiljön. Dimmern styrs av en eller flera återfjädrande 1-poliga tryckknappar (vippströmbrytare).


Vi visar billiga produkter från ett stort antal webbutiker, samt även auktionsprodukter från Tradera. Nollan måste ALLTID vara ansluten på en sådan spis. Många spisar går på 400v utan nolla. Vi har 3-fas utan nolla till ugnen nu, men det vore väl iofs inget stort problem att.


Loch Lsamt nollan och ugnen till. Passar till en,två eller trefas med eller utan nolla med 4V. Ett felaktigt e-postadress, användarnamn eller lösenord har angetts.


Spiskontakt utan nolla

Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel uppstår igen. Perilexkontakt , alternativt monteras. SKA ALLTID ha separata ledare.


SKA INTE använda jord som nolla , eller vice versa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg