onsdag 2 maj 2018

Parterapi frågor

Det här är en rad frågor som handlar om hur bra du känner din partner. En otroligt viktig faktor i en relation är att ha stor kunskap om sin partner. Då vet man ofta mer om hur man ska hantera varandra på ett bra sätt. Det är t ex inte fel att lära sig se och samtala med varandra redan i början av en relation.


Vår egen roll i vår relation är större än vi tror. Och med lite vilja kan vi göra stor skillnad i ett förhållande som är på väg utför.

Men vi behöver viss hjälp - från vår partner. Ja, eftersom emotionellt fokuserad terapi (EFT) handlar mycket om att arbeta med sina känslor. Att ställa frågor och pröva olika tolkningar och idéer, samt att inspirera till nya problemlösningar och kommunikationsmönster. Grundtanke: Alla delarna av ett system, en familj, måste vara delaktiga i en förändring. En situation eller ett tillstånd kan motverkas eller förstärkas av de andra delarna av systemet.


Då du undviker att lyfta frågor av rädsla för konflikt alltför ofta. Förväntningar, där vi utgår från att vi tänker likadant, och bristande kommunikation som ofta yttrar sig i konflikter om pengar eller otrohet. När det finns svårigheter hos par att hantera olikheter.


När man har olika anknytningsmönster.

Ibland kan det vara motiverat att din partner blir inbjuden till ett eller flera samtal. Diskutera vad som är bäst för dig tillsammans med din terapeut! Hur ska jag veta vilken terapeut jag ska kontakta? Dplay använder cookies för att komma ihåg dina inställningar, skapa statistik för att förbättra vår sajt och för att kunna ge dig de mest relevanta annonserna.


Personligen brukar jag använda mig av denna metod när jag märker att par som går i parterapi har stora svårigheter att kommunicera och där tilliten mer eller mindre är borta. Ibland kan parterapi också ge insikt i huruvida relationen bör fortsätta eller inte. Tillsammans med en partner träffar man en terapeut för samtal. Din remiss behöver slutligen skickas till oss i fysisk form av antingen din läkare eller dig själv.


När vi har mottagit din remiss kontaktar vi dig via telefon. Vid frågor angående din remiss kan du kontakta oss via kontaktformuläret Här. Glöm inte att uppge personnummer.


Då kan det vara hög tid att lära känna din partner och framtida äkta hälft lite bättre. Kanske med dessa frågor ? Många par går i terapi, något som vi skrivit om tidigare. Parterapi och viktiga frågor. Men hur gör man för att ens undvika att komma dit? Ditt namn (obligatorisk) Din epost (obligatorisk) Jag samtycker till hur mina personuppgifter används.


Psykolog onlines parterapi sker via Skype.

Fokus under skype-samtalet kommer främst att vara här och nu, men för att uppnå ökad förståelse blickar man ibland också bakåt i tiden. När livets alla måsten hamnat i vägen för kärleken kan parterapi ge paret ett sunt perspektiv på vad som är verkligt viktigt. Essinge Psykoterapi är för dig med problem inom det sexuella. Samtalsterapi, familjerådgivning, parterapi ochpPsykoterapi för honom och för henne.


Har vi ett missat samtal så brukar vi ringa upp. Om man inte vill bli uppringd kan man gärna säga det på ett meddelande eller sms:a det. Vill man fråga psykologen något speciellt får ni gärna mejla. Det går också bra att anhöriga hör av sig för att boka tid eller om de har någon fråga.


Vad är det som fungerar i terapi? Följ skribent Följer skribent. Ni kan också vända er till en privat mottagning och fråga om de erbjuder parterapi och om de har avtal med landstinget för subventionerat pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg