fredag 11 maj 2018

Phuket resmål

Spara upp till med Agoda! Hit reser du för att njuta av vädret, stränderna, kulturen och maten. Phuket – svenskarnas favorit i Thailand. Ett perfekt resmål för dig som gillar kombinationen av paradisstränder och liv och rörelse. Patong, Kamala, Karon och Kata är de mest kända stränderna, och även Bang Tao och Surin har kommit som starka utmanare när det gäller turismen de senaste åren.


Ao Sane, i en skyddad vik omgiven av gröna kullar och små öar, ligger pittoreska Nai Harn. Det går också att kombinera flera resmål under samma semester om du vill uppleva så mycket som möjligt under din resa. Khao Lak är i övrigt väldigt lugnt så det är ett bra resmål för familjer och andra som vill ha absolut avkoppling. Okej, det ska sägas direkt. Men det thailändska charterresmålet framför alla erbjuder i stället massor av shopping, ett fartfyllt nattliv, mer än stränder och ett stort restaurangutbud.


Får du svårt att välja kan du ta hjälp av vår Thailandsguide, som hjälper dig plocka ut de resmål som passar bäst för dig och ditt ressällskap. Charterresor till Bangkok kan du boka året runt, både sommar och vinter. Hitta hit: På huvudvägen mellan Chalong Circle på väg mot Kata Beach. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad.


Phuket resmål

Självklart kan du kombinera resmålen veckovis och vill du resa dagar (eller 29) så funkar det också. Bo i barnvänliga Kamala, trevliga Karon, lugna Kata, paradiset Koh. Men staden – och den turistindustri den lever på – har återhämtat sig. Khao Lak är fortfarande stillsammare än övriga badorter och erbjuder avskilda stränder, lugna nätter och familjevänliga aktiviteter.


Koh Lipe, men Koh Kradan känner jag inte att jag har behov att besöka igen. Här finns långa stränder, bra matställen och lugn miljö. Har varit på Koh Lipe och Koh Kradan. Kristallklart och som gjort för att snorkla och dyka.


Phuket resmål

Dessa öar är öppna oktober-maj, du får besöka alla utom nummer (ja de är namngivna efter siffror) på grund av sköldpaddor som lägger ägg. Läs mer om Similan och Surin här. Res hit för sol och god mat, avslappning och ba båtutflykter, nattliv, natur och vattensporter. Populära resmål i Thailand.


Här får du en året runt överblick över vädret. I östra delen av Thailand ligger populära resmål som Koh Samui, Rayong och Koh Chang. Utanför de vackra sandstränderna finns oftast mycket spännande dykvatten där du kan simma bland tropiska fiskar och koraller. Kusten i väster vetter mot Andamanhavet och nästan fyra mil av mer eller mindre sammanhängande sandstränder. Att resa är för många en avkoppling och ett sätt att under det bistra kalla vintrarna i Sverige komma till ett varmare klimat.


Många återkommer till samma resmål flera år i rad för att man trivs så fantastiskt på dessa ställen. Tack vare den stora turistindustrin så är det den plats i landet där medelinkomsten är högst. Vi tänkte här ge några ytterligare tips varför ni ska välja att styra kosan hit. Det är ett härligt resmål på många olika sätt.


Kassafack utan kostnad. Trappor till entrén och inom hotellområdet. Poolhandduk kan lånas. Rum med poolutsikt kan ha viss passage av andra gäster framför markterrassen. Strandområde med lokal trafik.


Phuket resmål

Vill du veta mer om något av resmålen är det bara att klicka på en av ballongerna. Och den förvandlingen började inte alls med stränder och sololja, som i Patongs fall, utan med något helt annat. Ungefär samtidigt som mänskligheten fick aptit på konservburkar och plåttak startade den gruvboom som också födde.


Temperaturerna är alltid behagliga, och även om sommaren bjuder på en del skurar så blir naturupplevelserna mycket vackrare, eftersom allt är grönt och frodigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg