torsdag 10 maj 2018

Hindersprövning tid

Innan ni kan gifta er i Sverige måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln. Präst bad oss att ansökan om hindersprövning till skattverket och det är helt nytt för mig så hur lång tid det tar beslutet? Om den ena parten är utlänning så kan prövningen ta längre tid , ibland flera veckor. Hindersprövning ska begäras senast sju dagar före vigseldagen.


Varför görs hindersprövning ? Med prövningen förvissar man sig om att det inte finns lagliga hinder för vigsel. Hur lång tid tar en hindersprövning ? Måste det vara originalpapper som man lämnar in när en person inte har svenskt personnummer? Tänkte om han kan faxa papperena till mig från sitt hemland innan han kommer hit och jag kan lämna in ansökan om hindersprövning medan jag väntar på att han ska komma, så vi sparar tid. De svenska hindren gäller alltid om ni ska gifta er i Sverige, även om ingen av er är svensk medborgare eller bor i Sverige.


Svara på några frågor så får du veta hur lång tid det brukar ta och vad som händer med din. Jag skickade in vår idag, vi gifter oss augusti, alltså om sex veckor. Ansök om hindersprövning.


Jag har ågren deluxe att vi inte ska hinna få det i tid. Vi lämnade in vår hindersprövning för exakt veckor sedan. Jag har ringt skatteverket ett flertal gånger sedan dess och frågat när prövningen är klar.


Varje gång får jag massa diffusa svar i stil med snart, inte långt kvar, kanske om 1-veckor, vi har mycket att göra nu, det är översättningen som tar tid etc etc. På Rättslig Vägledning använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Ni ansöker om hindersprövning hos Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning tillsammans med ett vigselintyg från Skatteverket.


Hindersprövning tid

När ni bokat en tid för vigsel skickar ni båda dessa intyg till. Tid till beslut – Migrationsverket. Innan ett äktenskap får ingås ska det prövas om det finns något hinder mot äktenskapet ( hindersprövning ). Denna prövning görs av Skatteverket och ska vara klar vid bokningstillfället. Intyg om hindersprövning gäller i fyra månader.


Det krävs tillstånd från Skatteverket för att få gifta sig. Fyll i och skicka in ansökan om hindersprövning och anmälan av efternamn. Det tar ungefär tre veckor att få svar av Skatteverket.


Du bokar tid för vigsel via vår e-tjänst. Du ansöker om hindersprövning via en blankett på Skatteverkets webbplats. Skriv ut eller beställ blankett och läs om hindersprövning på skatteverket.


När din hindersprövning är godkänd får du två intyg. Ett intyg om hindersprövning och ett intyg om vigsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg