torsdag 17 maj 2018

Mall bodelningsavtal

Mall bodelningsavtal

Mallen innehåller exempel för enklare anpassning. Mallen finns under Mina sidor i ett helt år från köpet. En bodelning företas när ett äktenskap upplöses och innebär att makarnas giftorättgods (gemensamma egendom) skall fördelas mellan makarna. När du laddat hem mallen är det bara att fylla i den på skärmen och skriva ut det färdiga dokumentet på papper.


Mall bodelningsavtal

Men är du medveten om hur riskabelt det är att använda sig av juridiska dokument som ingen tar ansvar för? Vår bodelningsavtalsmall är en gratis mall som gäller för två makar i äktenskap. Bodelning sker när makar skiljer sig och deras giftorättsgods (Den egendom som tillhör den ena maken i ett äktenskap eller registrerat partnerskap och som omfattas av giftorätt.) ska fördelas dem emellan.


Ett bodelningsavtal skall vara skriftligt och undertecknas av båda parterna. Du kan använda den här mallen för att förrätta en bodelning mellan dig och din sambo. Om ni inte tycker att vår mall är tillräckligt bra så kan ni istället köpa ett garanterat juridiskt korrekt bodelningsavtal för sambor på juridiskadokument. Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ? Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Mall för bodelningsavtal som upprättas med anledning av skilsmässa.


Till dokumentmallen följer även en pedagogisk handledning som steg-för-steg förklarar hur Du fyller i de olika uppgifterna. Runtom på nätet finns det gratis eller avgiftsbelagda mallar , blanketter eller olika färdiga handlingar att ladda ner. Undvik dessa om du inte är helt säker på att de följer lagkraven.


Chansa inte med något så viktigt som ett bodelningsavtal ! Skriv ditt bodelningsavtal nu. Tryck på knappen för att börja skriva ditt. Använd gärna vår mall för ändamålet.


Mall bodelningsavtal

Du laddar ner den gratis nedan. Mall för upprättande av bodelningsavtal med anledning av ett par som är sambos separerar. Med hjälp av denna mall kan Du snabbt och enkelt upprätta ett komplett bodelningsavtal där parterna fördelar samboegendomen.


Registreringsbrev – Registreringsbrevet bifogar ni bodelningsavtalet när ni skickar in det till Skatteverket för registrering. Vi har nu träffat följande bodelningsavtal. Ansökan om lagfart – Har ni en fastighet som byter ägare så måste den make som erhåller fastighet ansöka om lagfart. En bodelningsavtal som bara berör lösöret är egentligen att anse som vilket avtal som helst mellan två privatpersoner. När det gäller skulder, fastigheter och andra tillgångar finns det därmot krav från banker och Inskrivningsmyngiheten om det är fastigheter eller lån som ska övertas eller byta ägare så där måste även beloppen finnas med.


Av bodelningsavtalet ska det sedan framgå vem av makarna som äger vad och vem som står på vilka skulder, ägarförhållandena kan här ändras men var make har i första hand rätt att behålla sin egen egendom. Sambor som har fördelat tillgångarna mellan sig genom lottläggning bör upprätta ett bodelningsavtal. Bodelningsavtalet är ett bevis mellan samborna att bodelningen är genomförd.


Tillsammans med mallen får du en pdf-fil som beskriver vilka regler som gäller vid utformandet av avtalet och vilka uppgifter det ska innehålla. Det här bodelningsavtalet har upprättats i två likadana exemplar. För att din man ska kunna få ny lagfart där han står som ensam ägare av huset så måste en lagfartsansökan samt ett bodelningsavtal skickas in till inskrivningsmyndigheten. Ni behöver dock inte ta hjälp av jurist för detta utan ni kan själva skriva ned vad ni kommit överens om, det finns enkla mallar för bodelning också på nätet.


Garanterat juridiskt korrekta bodelningsavtal upprättade av jurist med specialkompetens. Med nedanstående bodelningsavtal kan ni själva förrätta er bodelning till en bråkdel av vad det normalt kostar att förrätta en bodelning med hjälp av jurist eller advokat. De kostnadsfria mallar som finns på Mallar.


Ladda ner gratis mall i Word för arvsskifte på Mallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg