torsdag 9 februari 2017

Fältjacka 90 lätt

Vadderade förstärkningar insydda i armbågar och axlar. Fältjackan Lätt bärs normalt med en t-tröja som underplagg och ärmarna får vid behov vikas upp och fästas ovan armbågarna. Fältbyxa Lätt saknar det foder som fungerar som snölås i de vanliga fältbyxorna och blir genom detta lite tunnare vid anklarna. Fälthatt tilldelas vid insatser utomlands som extra skydd mot stark sol. Exakt kopia av försvarets fältjacka M90L.


Fältjacka 90 lätt

Tillverkad av varpsatin av polyester och bomull. Impregnerad likt originalet för att stå emot vatten och smuts. Levereras med flagga på ärmen. Så lik originalet att man inte ser skillnad.


Den är impregnerad mot vatten. Jackans rygg och ärmar är skurna i ett stycke, med söm mitt i ryggen, här finns också en ficka som stängs med kardborre. Framstycke och ärm möts i raglansöm. The material is a little stiff but I hope it is going to break in after a while.


Skick: Oanvänd Fri Frakt. Det är tillåtet att bära den om du har den. Jag kan inte se annat än avundsjuka. Fältuniform Lätt bärs istället för fältjacka som fredsutrustning under varmare väderlek och inomhus när fältuniform bärs i daglig tjänst. Den utgör inte korrekt fältjacka under insats när färdiga till strid kommenderats.


Uniformen får vikas upp ovanför armbågarna. Under vintertid kompletteras de av långkalsonger under samt om det är riktigt kallt av värmebyxor utanpå. Oftast du har mycket saker i benfickorna, speciellt om du är chef, vilket gör byxorna väldigt täta och värma på sommaren. Ny populär och lätt mjacka. Den har bättre funktion och lättare känsla än svenska försvarets Mjackor.


Perfekt för jakt och friluftsliv. Tyget är i en blandning av Polyester och Bomull, detta är för att jackan ska ha bättre motståndskraft mot smuts och vatten. Namnband på vänster sida samt gradbeteckning mitt fram. Fältjacka med dold knäppning med två utanpåsydda bröstfickor. Som underplagg kan även en särskild brynja användas, vilket ytterligare förstärker uniformens förmåga att ventilera bort värme samtidigt som soldaten får det skydd som tjänsten kräver.


Den halvt skämtsamma undersökningen om fältskjortans vara eller icke-vara under fältjacka lätt (tack till följaren som uppmanade till undersökningen) visar på hur en till synes enkel fråga kan agera vattendelare för en organisation. För aldrig förr har jag mottagit så många meddelanden med åsikter om fenomenet som nu. Vi har allt från M90-kamouflagekläder till Mtextil.


Fältjacka 90 lätt

Köp Mkläder från vårt breda sortiment. Besök oss på nätet eller i vår butik i Stockholm. Brevet lämnas hos något av våra ombud. Mottagaren får en sms- eller brevavi när brevet finns att hämta och avsändaren får en bekräftelse när brevet är hämtat.


Utlämningen kräver inte legitimation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg