onsdag 22 februari 2017

Aprilskämt genom tiderna

Nylonstrumpor över tv:n, pantpengar för bajs och hamburgare för vänsterhänta. För många har det kommit att bli en uppskattad tradition, att på första april läsa tidningen extra noga i hopp om att lista ut vilken nyhet som är årets aprilskämt. Och det har inte rått brist på kreativitet från mediernas sida. Här kommer en sammanställning av några av de skämt som stuckit ut genom åren. Ett av världens mest kända aprilskämt stod svensk tv för.


I ett inslag berättade SVT:s tekniska expert Kjell Stensson hur man med ett enkelt knep kunde få färg-tv, något som på den tiden inte fanns i Sverige. Genom att fästa en nylonstrumpa över tv-skärmen, skulle den svartvita bilden kunna ses i färg! Nylonstrumpa över tv:n, spagetti som växer på träd och minskad gravitation på jorden. This video is unavailable. Färgteven fanns vid denna tiden inte i Sverige.


Aktuellt ett inslag hur man diskar rent tallrikar och koppar med ultraljud. Länge har medierna använt sig av aprilskämt för att en gång om året lura sina läsare. Aprilskämt har långa traditioner.


Aprilskämt genom tiderna

Här är ett urval av skämt som gått hem. En annons beskrev en åsnevisning i Londons utkanter, men alla de nyfikna människor som åkte dit tvingade inse att de själva var åsnorna. Det här, och många andra aprilskämt genom tiderna , kan du läsa om på KP webben.


För elfte året samlar Nischad Utbildnings aprilskämtsaficionado och sociala medier-analytiker Rickard Eriksson mediernas och webbens aprilskämt. Det klassiska svenska aprilskämtet är väl det från TV:s barndom, på den tiden det var svart och vit TV. Snubben som hade Tekniskt magasin gick på bästa sändningstid ut med att om man klippte sönder ett par strumpbyxor eller nylonstrumpor och satte framför TV-skärmen så fick man färg-TV.


Aprilskämt genom tiderna

Bästa aprilskämten genom tiderna. En lång lista med beskrivning över de 1bästa april-skämten genom tiderna. Mitt bästa aprilskämt är att skicka sms till en vän och säga att någon Björn har ringt till mig men hamnat fel och egentligen söker vännen.


Så skickar jag med numret till Ölandsdjurpark så får de kolla upp numret själva, antingen genom någon nummerupplysning eller i bästa fall ringa dit. Men med tiden kommer systemet att byggas ut med tekniska hjälpmedel. Genom datorer och kameror kan man snabbt identifiera en rulltrappsyndare. Uppfattar kamerorna att någon står fel ljuder en stark signal och en myndig mansröst uppmanar vederbörande att flytta sig till rätt sida, säger Ingemar Ziegler.


Hello hi, KP Magazine! KP blir INTE två olika tidningar! Julkalendrarna har avlöst varandra och med tiden blivit en jul tradition, särskilt för barn. Från början var julkalendrarna inte egna programpunkter utan korta avsnitt som ingick i andra program.


I dag är varje avsnitt i regel drygt minuter långt. Nyheter Den första april brukar skämten dugga tätt i tidningarna. Men i år blir det mindre av den varan.


Aprilskämt genom tiderna

Flera medier har slutat med aprilskämt mot. Entreprenören och bloggaren Isabella Löwengrip, Molly Sandén, Anders Hansen och Sissela Kyle är bara några få av profilerna som står på listan. Dövas historia genom tiderna på SVTsöndag dec kl 17:09. Oralismen har dominerat till en stor del av dövas liv och skolundervisning genom.


Feldreich blev år gammal. Ett av svensk industris mest älskade företag firar år. SvD samlar här en stor nostalgifest – med samtliga Volvo-modeller genom tiderna.


Vad är det dummaste du gjort som du nästan skäms för?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg