onsdag 1 februari 2017

Kolla om ticnet biljetten är äkta

Se våra topp-erbjudanden! Annars kan arrangören vägra att släppa in dig om du inte kan legitimera dig med namnet som står på biljetten. I Sverige är det lagligt att köpa, byta och sälja biljetter i andrahan men samma regler gäller inte i alla länder. Om du ska köpa biljetter till evenemang i ett annat land är det viktigt att ta reda på vad som gäller där. Har du kvitto från utlämningsstället så finns det möjlighet att kontakta dem och fråga om det skett någon transaktion via Ticnet vid den tidpunkt som det står på kvittot.


Kolla om ticnet biljetten är äkta

Du kan inte kolla något via Ticnet eftersom de bara är ombud. Det finns vad jag vet inte något sätt du kan kolla på äktheten via arrangören. Du kan be säljaren om serienumret på din biljett för att se om numret finns hos arrangören. Det kan också hända att vissa arrangörer inte tillåter andrahandsbiljetter, till exempel om biljetten är personlig.


Detta kan vara bra att kolla upp. De biljetterna var äkta och ok, men kollade då innan med Ticnet om man kunde få dem verifierade eller kunde kolla numret eller liknande, men då (ca år sedan) ville dom inte kolla något sådant, då dom inte tillåter vidareförsäljning. Så kan vara svårt att kolla ! Den som är osäker bör kolla upp sin biljett i förväg, så att den slipper åka in till konserten och bli besviken om den inte gäller, säger Maria Jänkälä. Svårt att avgöra om biljetten är äkta eller inte om det är en bra kopia. Be att få kontrollnumren på biljetterna så går det att spåra biljetten till den som köpt ut den och höra med dem om de sålt sina biljetter eller kanske rent av är säljaren som du har kontakt med.


Och nojar lite för att bli blåst och köpa falska biljetter. Funderade på om jag nojar i onödan. Finns det någon som har råkat ut för det och inte kommit in?


Läste någonstans att man kan kolla upp en Ticnet biljett , hur gör man då? Ringer in och säger att jag har köpt en biljett på blocket och undrar om den är äkta ? Har precis fått ett erbjudande om att få köpa två biljetter till Bruce Springsteens konsert i Köpenhamn. Men hur vet jag att de är äkta och att säljaren inte. Bara Ticketmaster kan avgöra om den streckkod biljetten är falska eller inte.


Kolla om ticnet biljetten är äkta

Bolaget kontrollerar alltid inte streckkoder via telefon, så du kan ta din biljett till ett auktoriserad uttag och be en anställd att skanna streckkod för att avgöra om biljetten är äkta. Skall eventuellt köpa st biljetter från en person på blocket pga att evenemanget är slutsålt! Hur ser jag på dem om de är äkta ? Men om företaget inte levererar biljetterna enligt ert avtal har du rätt att klaga på det.


Börja med att läsa villkoren för att se vad du egentligen har godkänt. Du kan bara klaga om företaget inte håller vad de har lovat, exempelvis om biljetterna är försenade eller om de är falska. De har en blå bakgrundsfärg (men det innebär inte alla blå biljetter är falska - om man har köpt biljetten via Ticnet eller skrivit ut den själv, bör den vara äkta ). Biljetten har inte köpts via Ticnet utan av någon annan, exempelvis på Blocket. Kontakta arrangören för att kontrollera om biljetterna är giltiga. Be säljaren om serienumret på biljetten och kontakta arrangören för att se att serienumret finns.


Kontrollera även om arrangören tillåter andrahandsbiljetter, annars kan arrangören vägra släppa in dig om du inte kan legitimera dig med namnet som står på biljetten. Mer om biljetter ticnet. Snart kommer mer information om biljetter ticnet , vi uppdaterar för tillfället.


Information om Verified Fan. Viktig information om evenemang, driftstörningar, aktuella händelser mm. Här kan du läsa mer om våra olika typer av biljetter och leveranssätt. Olika sätt att kontakta vår support.


Det är tillåtet med andrahandsförsäljning av biljetter i Sverige, under förutsättning att biljetterna är giltiga. Det är också fri prissättning i Sverige vilket betyder att företag själva bestämmer vilka priser de vill ha på varor och tjänster som de säljer. Det är då upp till dig som konsument att själv ta ställning till om.


Sveriges ledande marknadsplats för evenemang inom sport, kultur, musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg