fredag 3 februari 2017

Första dagen på jobbet

Bli medlem i Unionen Student. Första dagen på jobbet är det viktigt att du gör ett gott intryck. Här listar vi några knep som är bra att tänka på när du är börjar på ditt första jobb. För att hjälpa dig att lugna nervositeten innan första dagen på ett nytt jobb och starta din karriär med ett wow så har vi samlat de bästa tipsen som kommer hjälpa dig första veckan på jobbet.


Det här rådet kanske verkar vara lite självklart men det är nyckeln till framgång, särskilt på ett nytt jobb.

På din första dag på jobbet kan det vara lämpligt att försöka vara så närvarande som möjligt. Det betyder exempelvis att vara delaktig i diskussioner på fikarasten och att presentera sig själv för nya människor. Det gäller det att fundera på hur privat du vill vara – hur mycket du är beredd att berätta om dig själv.


Detta resulterar ofta i kramp i käkarna efter att du knäppt på jordens största leende i åtta timmar, samt lätt nackspärr efter att ha nickat instämmande en hel arbetsdag. Idag var det första dagen på jobbet för vikarien på posten – exhövdingen från Gotland: Cecilia Schelin Seidegård. Formellt tillträdde hon landshövdingeämbetet igår, den oktober, men första arbetsdagen på länsstyrelsen i Kalmar blev under tisdagen för Kalmar läns nya tillförordnade landshövding.


Jag sprang in genom dörren en halv minut innan utsatt tid och hälsade på min nya chef med andan i halsen. Samma vecka kom en halvmeter snö på ett dygn här i Stockholm, och i USA blev Donald Trump president.

Världen kändes som en förändrad plats. Kom i god ti visa intresse och ställ frågor är några tips på vad man ska göra första dagen på det nya jobbet. Tidningen Business Insider har pratat med olika karriärexperter som ger sina olika tips.


De flesta av oss kommer ihåg våra första dagar på varje jobb på grund av den höga pressen att göra ett gott intryck. Japp, då är karusellen i gång. På ett av mina tidigare jobb var dyra märkeskläder väldigt viktigt. Jag har inte så mycket fokus på varumärken, så det var sällan jag hade de märkena.


Jag anpassade mig i stället mer genom färgval. Grundregeln är att börja med något neutralt. Nåväl, det var bara att gå direkt ut i båten där förmannen väntade på oss. Vi har expertkunskap kring de lagar och regler som rör din anställning.


I glädjen över att ha landat sitt första jobb kan man vara ivrig att skriva på anställningsavtalet utan att kanske riktigt kolla upp vad det faktiskt innebär. Gunilla Krieg, ombudsman på Unionen har lång erfarenhet av möten med medlemmar som likt dig ska ta sitt första kliv ut i yrkeslivet. På så vis sätter du en bra grund för att gruppen ska nå framgång! Passa på att vara ny på jobbet.


Förhoppningsvis ett avslappnande tips.

Se till att ta vara på att det är din första tid på det nya jobbet. En sjuksköterska får sin legitimation indragen. Hon misstänks ha varit drogpåverkad första dagen på jobbet , enligt en anmälan till Ivo, Inspektionen. Det kan ofta vara lite nervöst att börja på ett nytt jobb , oavsett hur länge du jobbat eller hur många gånger du bytt jobb.


Som företag finns det mycket man kan göra för att den nyanställda ska känna sig mer bekväm sina första dagar på jobbet. Vi sökte oss aktivt hit till Limhamn. Inte bara för att jag får nära till jobb , utan Limhamn som postadress sticker ut mer än Malmö, tycker vi. Och så känns det bra att samverka lokalt här – vi ska ha invigning här på onsdag och då bjuder vi på öl från Sibbarps Husbryggeri och mat från Mastios.


Var beredd på att det kan bli mycket information första dagarna. Var lyhörd och bearbeta den hemma på kvällen. Fokusera på det som du bedömer som viktigast.


Ingen begär att du ska kunna allt från början. VAR SOCIAL Att hälsa på alla första dagen är självklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg