onsdag 1 februari 2017

Borderline medicin behandling

Borderline medicin behandling

Antidepressiva läkemedel är vanligt förekommande i behandling mot borderline. Vissa behöver medicin under hela sitt liv, andra bara under de perioder i livet som är extra tuffa medan några klarar sig helt utan medicin. Du får pröva dig fram och se vad som passar dig bäst och vad du mår bäst av.


Borderline medicin behandling

Om borderline – emotionell instabil personlighetsstörning. Test, anhörig, symptom, orsak, medicin och behandling. Behandling af borderline personlighedsforstyrrelse. Der benyttes forskellige psykologiske metoder hertil.


Nu tyckte jag inte riktigt att medicinerna hjälpte mig så när jag blev utskriven och min LPT avslutades så slutade jag med medicinerna. Har tidigare (många år sedan)gått på cipramil,fontex, zoloft mfl ssri preparat. Efter behandlingen minskade antalet dygn i sluten vård till totalt 2och antalet självskador till 127. Det krävs mycket forskning innan för att ta reda på om det går att behandla borderline -patienter med medicin. Vi ska vara försiktiga med det.


Borderline medicin behandling

Emotionellt instabilt personlighetssyndrom, EIPS, eller borderline personlighetssyndrom som det också kallas, innebär att du hanterar starka känslor på ett sätt som kan bli skadligt för dig själv. Det finns behandlingar som kan hjälpa dig med EIPS. Forskning avseende borderline personlighetssyndrom antyder optimism när det gäller långtidsutfall.


Med kvalitetssäkrad behandling kan prognosen ytterligare förbättras. Trots detta är den förväntade livslängden påtagligt förkortad hos såväl kvinnor som män med personlighetssyndrom. Det är idag ganska omtvistat ifall man kan behandla en personlighetsstörning genom terapi, men ofta är det snarare en kostnadsfråga än en teoretisk fråga.


Mediciner vi bipolär sjukdom Stämningsstabiliserande mediciner skall ses som basen för behandling av bipolär sjukdom. Dessa verkar genom att få hjärnceller att växa till sig, bli mer motståndskraftiga och stabila. Vilket i sin tur bör minska spänning mellan mani och depression. Då man behandlar psykiska störningar så är det alltid viktigt att den som har problem vill ha hjälp och är villig att arbeta för en förändring.


Människor med borderline är ofta motiverade till att genomgå behandling men precis som med andra saker så skiftar lätt deras åsikter kring behandlingen från dag till dag. För ”Peter”, som har en bipolär sjukdom, är mediciner däremot av avgörande betydelse, säger Sofie Westling. Både Peter och Anna har gjort försök att ta sina liv, men för Annas del finns inte dessa tankar kvar när hon nått Peters ålder. Anna är i högre grad styrd av impulser som hon inte kan konkontrollera. Ges dock ej till patient med borderline eller annan instabil personlighetsstörning.


Då blir du först erbjuden behandling för det. Väntetiden till terapierna varierar. Du kan fråga vårdpersonalen om hur länge du kan få vänta. Der er intet psykofarmaka, der påvirker eller ændrer på grundtrækkene i borderline forstyrrelser. Det kan till exempel vara om du har ångest eller är.


Tiltroen til medicinsk behandling af borderline forstyrrelser er aftaget gennem det sidste årti. I Sundhedsstyrelsens anbefaling til behandling af borderline opfordres til forsigtighed i anvendelsen af psykofarmaka. DAT) være en effektiv terapiform.


Borderline - behandling : dialektisk adfærdsterapi. DAT er faktisk den mest evidensbaserede terapiform ift.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg