tisdag 3 november 2015

Genomtrampningsskydd bjälklag

Altanbjälklag är ett bjälklag med mycket liten lutning. Det kan vara ett bjälklag utomhus eller ett klimatskiljande bjälklag över uppvärmt utrymme. För sistnämnda bjälklag , som ibland något felaktigt benämns terrassbjälklag, ställs höga krav på värmeisolering och vattentäthet.


Lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme. Säkerhetsväven ska monteras på isoleringens varma sida. Underlagstaket är luft- och ångtätt.


Materialet är UV- och alkalistabiliserat. Produkten är typgodkänd att monteras som genomtrampningsskydd med. Folien levereras plan eller dubbelvikt. Konstruktionsexempel bjälklag. Terrassbjälklag – takbjälkar av konstruktionsvirke eller limträ.


Ett platsbyggt träbjälklag tar i allmänhet längre tid att bygga och kräver väderskydd och någon form av genomtrampningsskydd under längre tid än vad som blir aktuellt med vårt alternativ. Gyproc Handbok tikala ljudisolering beroende av undertakets uppbyggnad. Professionell rådgivning. Alltid med snabb leverans! Ett mindre bjälklag isolerar du enklast med ISOVER UNI-skivor.


Tätskiktssystem för isolerade väggar och bjälklag. Genomföringar och skarvar skall tätas med antingen Bison Flextejp (som är en P-märkt Byggfolietejp) eller med andra godkända skarvhjälpmedel. Golv Det är vanligt att man på betonggolv behöver ett fuktskydd för att skydda golvbeläggningen mot den fukt som kan finnas i underlaget.


Genomtrampningsskydd bjälklag

Här rekommenderar vi i första hand Icopal Fonda Special, som är särskilt framtagen för ändamålet. Rulla ut byggfolien och skär till önskad längd. Räkna alltid med minst 2mm över-lappning.


Skarv skall vara klämd eller tätad med skarvhjälpmedel. Fäst byggfolien mot väggens överkant. T-Emballage Kombinationsväv, genomtrampningssäker luft- och ångspärr, rekommenderas. Särskild omsorg krävs för att täta genomföringar.


Det används som ett vattenavledande skikt under yttertakets. Väven är P-märkt, UV- och alkalistabiliserad. Bjälklag Gyproc Träbjälklag Glespanel – lag Gyproc Gipsskivor Typ Datablad 3. Handla smidigt ur vårt stora sortiment och få hemlevererat. Taklutningen ska vara minst 14˚. Det gav mig idén att använda en del av ställningsplasten som jag har liggandes som temporär kombination av genomtrampningsskydd och skydd mot spill av sågspån och träbitar (och tappade verktyg) ner i grunden.


Fast jag kan ju fästa den över golvbjälkarna. Används på byggnadens insida som kombinerad ångspärr och genomtrampningsskydd i tak. I tak och bjälklag kan därför en genomtrampningssäker byggfolie behöva användas. Arbetsmiljöverkets krav på genomtrampningsskydd i tak och bjälklag.


Genomtrampningsskydd bjälklag

Armerad byggfolie som används på byggnadens insida som kombinerad ångspärr och genomtrampningsskydd i tak. Väven av HD-polyeten är dubbelsidigt belagd med åldrings- och alkalibeständig polyeten. Ska monteras på isoleringens varma sida.


För full täthet är det viktigt att skarvarna är täta och att ångspärren inte punkteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg