onsdag 18 november 2015

Familjerådgivning hur går det till

Att tillsammans med familjerådgivare skapa möjligheter till förändring. Att få stöd och hjälp i svåra livshändelser och kriser. Att öka förståelsen för egna och andras värderingar och livsåskådning. Du eller ni som besöker oss kan få möjlighet till flera samtal med en och samma familjerådgivare för att få en god kontinuitet. Ett alternativ är ett engångssamtal, som kan arrangeras med ganska kort varsel.


Ambitionen är då att kunna erbjuda en tid inom en vecka.

Hur vi ser på, behandlar och kommunicerar med varandra påverkar vilka vi är. Lyckas man se en situation på ett nytt sätt kan man också bli öppen för att tänka på ett nytt sätt och får man nya erfarenheter kan det leda till ett förändrat beteende. Ni har svårt att samarbeta. Läs om familjerådgivning och lär dig om vad som gör att det fungerar, vem det passar och hur familjerådgivning går till. Mindler använder sig av cookies för att ge dig som användare en bättre upplevelse.


Hur går det till att välja? Nacka kommun har kundval inom familjerådgivning. I Jämföraren kan du se vilka som finns att välja mellan. Du ringer själv till oss.

Anledningen till att vi vill att du ska ringa är att vi behöver känna till din situation för att vara säkra på att det är oss du ska vända dig till. Så fort det finns en ledig tid hör vi av oss till dig igen. Vid behov anlitar vi tolk eller telefontolkning. Våra ordinarie telefontider är måndag, onsdag - fredag kl 8. Du som bor i Falu kommun ringer till Falu kommuns familjerådgivning för att få information, råd eller komma på samtal.


Vi ställer några frågor för att få en första bild av vad du önskar få hjälp me hur angeläget det är och vem eller vilka som ska komma på första samtalet. Hur har det gått för er som provat, funkar det ? Blir det sämre innan det blir bättre? Familjerådgivning är en samtalsbehandling som vänder sig till vuxna, i första hand par med relationsproblem. Vi tar emot par som bor i Huddinge, Botkyrka, Salems och Nynäshamns kommuner, oavsett sexuell läggning och samlevnadsform. Vi lever i en tid som ställer höga krav på oss.


Hur vi har det i våra relationer påverkar vårt psykiska och fysiska mående. I olika skeenden i livet utsätts vi för kriser och förändringar som kan göra det svårt för oss att tala med varandra på ett konstruktivt sätt. Det kan ibland röra sig om relationer till partnerns barn, vuxna barn och deras föräldrar eller liknande.


I dessa fall är det viktigt att vi får bedöma på vilket sätt vi skall träffa hela familjen. Det behöver finnas förutsättningar och motivation att gå varandra till mötes. Det kan också vara att ni som familj vill få det bättre tillsammans.


Att ni känner er villrådiga i hur ni ska vara som föräldrar eller att ni har svårt att samarbeta som separerade föräldrar.

Ni kan också få råd och stöd i att ni som syskon, vuxna barn eller föräldrar till vuxna barn vill återupprätta eller förbättra er. I olika åldrar kan behoven i relationer och frågor som rör relationer se olika ut. Det mesta är möjligt att reda ut på egen hand men ibland behöver man söka professionell hjälp. Hur funkar familjerådgivning ? Utöver olika kreativa aktiviteter får barnen möjlighet att genom skapande verksamhet uttrycka hur det kan vara att leva med separerade föräldrar som inte kommer överens.


Det är viktigt att det inte pågår någon juridisk tvist som rör barnen under tiden ni går i grupp. Det första steget är att ta kontakt med en familjerådgivare och beställa tid. Väntetiden till första besöket är högst tre veckor och ofta kortare. En familjerådgivare går i lugn och ro igenom er situation med er.


Gemensam familjerådgivning men olika utbud. Du som är medborgare i Botkyrka kontaktar familjerådgivningen i Huddinge kommun. Botkyrka kommuns medborgare kan inte välja mellan de olika utförare som finns på Huddinge kommuns hemsida. Hur kan ett besök gå till ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg