fredag 27 november 2015

Baka bullar

För många är också varma bullar och kall mjölk ett starkt minne från barndomen. Att baka egna bullar är en god idé. Förutom glädjen i att baka får du garanterat nybakta bullar , som du vet vad de innehåller.


Och variationerna är oändliga! Från den släta vetebullen, via kardemumma och kanel till sylt eller choklad.

Det är svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa. Mät och skär degen i skivor, om du vill ha stora bullar,. Torrjäst ser jag som ett bra alternativ att ha hemma i. Hur du formar bullar till olika former är svårt att beskriva. Bullar finns i nästan lika många utseenden som det finns bagare, men alla har de gemensamt sin goda smak och sin helt underbara doft!


Bland våra recept hittar du allt från klassiska kanelbullar och kardemummabullar till krämiga smörbullar med vanilj. Tips: Använd vetemjöl special i stället för vanligt vetemjöl som främst är anpassat för bröd och bullar med extra gluten.

Så blir dina kanelbullar extra goda och saftiga: Tänk på att degen ska vara ganska lös inför första jäsningen och knåda den länge – ju längre desto saftigare bullar ! Bakar du bullar som mamma brukade göra? Det kanske är det bästa sättet. Här hittar du tips på hur du lyckas med bullbaket.


Bakade dessa bullar i höstas och de var verkligen himmelska. Fick leta ett tag nu för att hitta igen receptet, men nu har jag skrivit av det. Har inte Vetemjöl Special utan ungefär hälften vanligt vetemjöl och hälften Manitoba Cream.


Och jäsningen, oftast står det i bullrecept att degen ska jäsa innan du bakar ut den, och sedan en gång till på plåten innan gräddning. Jag jäser alltid min deg endast en gång. Det är efter att jag bakat ut till bullar och de ligger på plåten. Då får de jäsa mellan 1. Vi bakade måååånga bullar ( dubbelt) Dessa är lite kletiga att baka - vill du göra det lättare för dig, så gör ”vanliga” bull-längder. Bred ut kanelfyllningen på den utkavlade degen och vik degen dubbelt, sporra ut remsor som du tvinnar till bullar.


Lägg på plåt med bakplåtspapper. Vill du inte göra knutar då kavlar du ut degen 3-mm tjock, mer bred än hög och rulla ihop till en rulle.

Baka saftiga och goda kanelbullar med extra mycket smör! Kanelbullar och andra bullar är en riktig klassiker till fikat. I första avsnittet av Älska att baka ! PRENUMERERA och GILLA om du vill. Inspirerande recept på bullar fyllda med vaniljkräm, mandelmassa, chokla äpplen. Det finns tusentals och åter tusentals med recept på dessa himmelska små nystan.


Men jag kan, med handen på hjärtat, säga att jag har det allra bästa receptet. Så säger alla, såklart. Men tro mig, dessa bullar blir så goda att du aldrig kommer vilja äta andra bullar. Tänkte baka bullar då det lät som ett intressant recept.


Det är viktigt att du inte har bråttom när du skall baka bullar. Gör det på en helg eller en dag när du kan avsätta hela kvällen till bakningen. Detta är bullarna för dej som inte kan välja sort!


Eller om du vill bjuda på flera sorters nybakade bullar på en gång. Gör en deg och baka grahamsbullar, fröbullar och russinbullar med linfrön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg