tisdag 17 november 2015

Avloppsluftare på vind

Ventilationshuvar och avloppsluftare för alla typer av tak. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik.

Hitta rätt kontakt här! Vi köpte kåken för ett år sen och vid besiktningen anmärktes det på viss, men ej farlig påväxt av svartmögel på delar av rotet på 3:e vinden. Nu kröp jag upp dit för att kolla om problemet är gammalt eller fortfarande sprider sig, och jag såg då att det kommer stora mängder fukt (kondensat) ur avloppsluftningssvampen, se bilden. Läckage vid avloppsluftning på vinden, vad göra?


Vakuumventil för avloppet på vinden, är det. Det är en produkt som efter installation är relativt underhållsfri och har en mycket lång hållbarhet. Med olika modeller att välja mellan är det skönt att i lugn och ro kunna läsa på i webbshoppen innan du lägger din beställning.

Bilden visar en tegelröd Ger en vind - och vattentät genomföring genom underlagstaket och ser på så sätt till att avloppsventilationen fungerar. För anslutning till 1mm avloppsventilation. Han pratade om avloppsluftning (?), tittade upp på taket och konstaterade att vi hade det.


För avloppsluftning genom yttertak. Kragrör och flexirör till avloppsluftare betong. Genom taket kommer ventilationskanaler som måste sluta tätt såväl motunderlagstak som mot takpannor.


Monier har speciella tätningsringar,ventilationshuvar och avloppsluftare för yttertaket. Ger en vind -och vattentät genomföring genom underlagstaket och ser på såsätt till att avloppsventilationen fungerar. När sotaren var uppe på vinden senast berättade han att det luktade mer avlopp än normalt.


Var uppe och kollade på detta idag. Var lite blött på själva röret, typ som lite kondens. Syntes även på isolering och även på bjälkar i anslutning att det varit fuktigt, syntes dock inget under isoleringen på plasten. Tänk på att möglet kan få fäste lite varstans på vinden , exempelvis i isoleringen, så det gäller att titta noggrant.


Fukthalten ska vara lägre än procent - använd fuktkvotsmätare. När du går din runda på vinden är det bra att kolla vilken fuktkvot det är på insidan av yttertaket, den så kallade råsponten, och i takstolarna.

Förberedelser De gamla pannorna ska tas bort först. Vårt mål är att ge dig som kund en mycket god köpupplevelse med hjälp av kunnig personal, bra service och ett stort utbud av kvalitetsprodukter till marknadsmässiga priser. Ditt bollplank när du ska bygga eller renovera.


Vi på K-rauta erbjuder takplåt, effektiv takavvattning, innertak och olika typer av takpannor för dig som. Avloppsluftaren är ställbar för. Monteras på insida vind.


Passar till avloppsluftare i plåt. Benders betongpannor läggs idag på sex av tio hus och är Sveriges mest lagda takpanna. De finns i tre grundformer och i en rad olika färger och ytor.


Stark vind från sydväst och ett regn som inte ser ut att upphöra. Växlande molnighet och stark vind från sydväst. Hård vind och stora mängder regn eller snö gjorde vägarna hala.


Har du varit uppe i husets vind ? Det hängde en vind i hans trädgård. Rudd har givit partiet vind i seglen men måste visa en tuff framsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg