fredag 27 november 2015

Recept fika till många

Recept fika till många

RECEPT Baka till fika. Att bjuda på gott hembakat fika uppskattas av många. Vi har flera recept på prima fika som är lätt att baka och dessutom passar perfekt att bjuda familjen eller kollegorna på. Vem gillar inte att fika ? Här hittar du roliga och enkla recept på olika bakverk med mera som passar ypperligt till fikan.


Och så till sist men inte minst – Äppelkaka. Och att den räcker till många är toppen, för ofta är det fler än en i släkten som blir glad när man ställer fram äppelkaka på bordet, inte sant? Har du några bra recept på Långpannekakor?


Dela gärna med er i kommentarsfältet. Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Småkakor, kladdkaka, bullar eller paj,. Våra recept under kategorin Fika till alla är därför framtagna för att vara anpassade till så många som möjligt. Recepten är enkla att följa, de är allergianpassade och innehåller nyttiga ingredienser som är lätta att hitta i vanliga butiker.


Recept fika till många

Alla recepten inom kategorin Fika till alla hittar du här! Om du vill piffa lite extra är färska bär och ätbara blommor perfekta att dekorera med. Helgen närmar sig med stormsteg. Att baka just i långpanna är ju så himla smidigt, det går oftast rätt fort och du får fika som räcker till många. Den tillreds i ugnen och blir en mäktigt bakverk som räcker till många gäster.


Baka två bottnar och lägg dem på varandra och dubbla de övriga ingredienserna. Resultatet blir magnifikt och läckert! Du hittar recepten här! Recept på klassisk äppelkaka bakad i långpanna. En enkel och gammaldags variant med favoritkombon äpple och kanel, perfekt om du ska bjuda många ! Servera den gärna lite ljummen med kall vaniljsås, vispad grädde eller glass.


Då får du lättare upp kakan utan att den går sönder och kan skära fina bitar som på rulle så kan du klippa till en bit som passar. Låt bakplåtspappret gå upp på kanterna i långpannan. Och viktigast av allt – långpannekakor smakar alltid bäst när man delar dem med riktigt många. Måste säga att jag är lite sen med det i år, fokus har liksom legat på helt andra saker.


Snart är det dags att baka till fikat på jobbet och jag behöver hjälp med recept. Går den att baka i förväg och frys in så är det pluspoäng. Snälla hjälp meg med något smarrigt.


Recept fika till många

Med våra recept kan du baka de klassiska fikafrestelserna hemma i köket. Dukar du upp hembakat får du skyhög imponeringsfaktor. Många av de klassiska fikabitarna känns kanske svåra att baka, men med lite pyssel får du till dem utan större svårighet. Servera med nybryggt kaffe och gärna på trevligt porslin. Vi har ansvar för fika en vecka var och då innebär det att man ska baka nåt gott i slutet av veckan.


När man planerar en efterrätt till många ska man tänka på att den ska vara lätt att förbereda och servera. Jag lovade ju att dela recept på älg ikväll, här kommer av mina favoriter just nu. Finns endel… Mitt examensarbete på universitetet handlade just om älgkött, recept och sous-vide av detta. Muffins och mjuka kakor är alltid en höjdpunkt till fikat eller picknick-korgen. Oftast ingår bakpulver.


Det måste räcka till ca. Tänk på att alltid baka med smör för bästa resultat. Här finns många goda och enkla recept på muffins, sockerkakor, rulltårtor och andra mjuka kakor med bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg