tisdag 10 november 2015

Ämnen att skriva om svenska

Ämnen att skriva om svenska

Eller känns hjärnan som ett vakuum och fingrarna som cement så fort du öppnar ditt pågående manus? Att A from multiple webshops. Bryt av ditt vanliga skrivande och inspireras av förslagen nedan! Nu ska du välja ett ämne och i nästa studieguide går vi igenom resten av arbetsgången. När du väljer ditt uppsatsämne är det viktigt att det handlar om något som faller inom svenskämnet.


Ämnen att skriva om svenska

Ska skriva en utredande uppsats i svenska C, uppsatsen ska bli på ungefär sidor där mitt ämne ska behandlas på cirka av dom (resten är framsida, källhänvisning osv). Jag har svårt att komma på vad som intresserar mig och skulle helst vilja ha förslag på vad du själv skulle vilja skriva om eller läsa i en uppsats. Eleven skriver en insändare om att det är viktigt med äktenskap och kärlek. Tips på ämnen för argumenterande tal?


Hej, jag ska hålla ett argumenterande tal i svenska där min svenska lärare har sagt att man själv får välja ämne. Om lunarstorm var också bra, men svår att skriva om. Mac eller PC var också bra, men lite svårt att veta var man skall börja.


Kommer ni på fler ämnen ? Windows kunde inte hitta något tangentbord. Tryck Fför att försöka igen eller Fför att avbryta. Uppsatser om äMNE ATT SKRIVA OM. Vad hade ni som ämne i så fall?


Hade ett argumenterade tal om fildelning och ett informerande tal om Jan Guillous böcker. Sen så jag ett tal om min katt på engelska och hm, ett tal i nationella provet typ, men improviserade så minns inget om det. Skrivarkollektivet Fruktan ses varannan vecka och skriver egna berättelser, diskuterar och hjälper varandra.


Ofta använder de sig av olika skrivövningar för att komma igång. En av dem går ut på att sätta ett tema, välja ut ett antal ord som ska finnas med i berättelsen och sedan har de tjugo minuter på sig att skriva. För att slippa cookies kan du stänga av cookies i din webbläsares inställningar eller välja att inte besöka Fragbite.


Annonsering Är du intresserad av att annonsera på Fragbite, tryck här. Här är saker att skriva om ! Kunskaper om det svenska språkets uppbyggnad. Kunskaper om språkförhållanden i Sverige och övriga Norden samt det svenska språkets ursprung. Svenska som andraspråk.


Förmåga att reflektera över olika former av språklig variation. Det är ett brett ämne som täcker många olika områden. Att kunna argumentera och föra fram sin åsikt är en rättighet i samhället. För att få andra att hålla med finns det tips och knep om hur du kan skriva.


Att skriva en insändare handlar inte bara om att tycka något, utan även att få andra att hålla med. Mall – Skriva krönika Om en krönika En krönika är en personlig tolkning av en händelse. Viktigt i en krönika är just att den är personlig, den ska alltså innehålla krönikörens egna tankar och kommentarer.


Krönikor kan skrivas ganska fritt, men vissa punkter är bra att alltid tänka på. Länkar om att skriva insändare. Om åsiktstexter från Mediekompass. Bloggen Opinionsskrivaren.


Hur man skriver insändare, från Mediekompass. Filmer från bloggen Flippat klassrum om att skriva för tidning. Koppling till skolans styrdokument.


Centralt innehåll i svenska , årskurs 4-Läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg