torsdag 12 november 2015

Svenska komiker 70talet

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Artiklar i kategorin Svenska komiker Följande 2sidor (av totalt 297) finns i denna kategori. Några kända Svenska komiker. I Sverige så har vi en ganska mäktig humorelit att känna stolthet över.


Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. I så fall kommer dessa komiker öka medellivslängden hos oss svenskar. Tyvärr hittade vi inga med efternamn som började på Q, X och Ä. Därmed inte sagt att de skulle vara skadliga för folkhälsan.


RADIO MOSEBACKE Upphovsmän var Hans Alfredson och Tage Danielsson och bland de övriga medverkande märktes Hans Furuhagen, Carl-Uno Sjöblom,Moltas Erikson, Olle. En ” svensk komiker ” har anmälts för en misstänkt våldtäkt och sammanlagt minst tre kvinnor ska ha anmält mannen. Polisen har bekräftat att man inlett en förundersökning om ”grovt brott”, men vill inte kommentera ytterligare. En av kvinnorna, berättar att mannen ska ha våldtagit henne. Och inte för att uppmuntra till remakes, men när det nu är dags för en sällsynt svensk nyinspelning, är det tur att just detta historia är den som ska återberättas.


TV på 70-talet - hur var det ? The 70s - Med dagens mått mätt var utbudet på TV otroligt magert. Vi är alltså väldigt långt från dagens enorma digitala utbud. Svensk skådespelare, komiker och revyförfattare.


Pierre Lindstedt är skådespelare. Carl-Gustaf växte upp på Kungsholmen i Stockholm, där det numera finns en gata uppkallad efter honom. För tio år sedan hade vi knappt någon aning om vem varken Måns Zelmerlöw, Loreen eller Ola Rapace var.


Svenska komiker 70talet

Idag är de några av våra största stjärnor. I bildspelet har vi samlat svenska kändisar och jämfört bilder från då med idag. Det är svårt att dra definitiva gränser mellan svensk och utländsk humor, inte minst eftersom flera komiker flyttat mellan länder och inspirerats av varandra. Om du tänker ligga ner och lyssna på musiken, kan jag rekommendera (för att komma in i rätt stämning) att du letar efter ett par för små jeans, fukta. Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet.


En komikers uppväxt” vill tala om försoning som möjlighet – även om åren gått och smärtan finns kvar – men gör det på ett så samtidigt stumt och övertydligt sätt att det ändå inte riktigt fäster. Under slutet av 70-talet tog punken över, och även om den är politisk så är den inte alls progg, snarare en reaktion på den. RFSL hade kämpat under hela 70-talet med att försöka få bort klassifikationen, men utan resultat. Att vara homo klassades som psykisk sjukdom.


Svenska komiker 70talet

Storhetstid för svensk musik och idrott, tv-program som formade ens barndom – och en gnutta pornografi. Så här kan man sammanfatta det svenska 70-talet. Jonas Gardells roman EN KOMIKERS UPPVÄXT blir långfilm och för regi står Guldbaggebelönade Rojda Sekersöz.


Huvudrollen som vuxne Juha kommer att spelas av Johan Rheborg, som gör sin första stora dramatiska huvudroll på vita duken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg