fredag 20 november 2015

Äktenskap skilsmässa

Äktenskap skilsmässa

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik!


Äktenskap skilsmässa

Ladda hem checklistan idag. Planera begravningen hemifrån. Topp viktiga fakta och regler att känna till gällande äktenskap och skilsmässa. Ansökan om skilsmässa (vilket formellt kallas äktenskapsskillnad) ska göras vid den lokala tingsrätten.


Skilsmässan går igenom först efter sex månaders betänketid. Bodelning kan göras vid en skilsmässa , när ett samboförhållande upphör, när man fortfarande är gift eller när någon i paret dör. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad. Vi ska gifta oss, behöver vi upprätta ett äktenskapsförord?


Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Vidare visar SCB:s statistik att de flesta skilsmässorna sker redan efter tredje till fjärde året. Vid en skilsmässa görs normalt bodelningen först när äktenskapet är upplöst, men om någon av parterna begär det ska bodelningen utföras genast.


Inför en snart kommande skilsmässa kan makarna i förväg bestämma hur den kommande bodelningen ska göras genom ett så kallat föravtal. Detta bekräftas sedan av de före detta makarna efter skilsmässan eller då talan om skilsmässa väckts hos domstolen. Genom att tre gånger uttala ordet talaq (ungefär ”Jag skiljer mig från dig”) är äktenskapet upplöst.


Äktenskap skilsmässa

De första gångerna är det möjligt att återgå in i äktenskapet igen, men tredje gången blir skilsmässan irreversibel, om inte kvinnan gifter sig med en annan man emellan. Därför ger vi dig nu möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få tillgång till psykologisk behandling direkt från ditt vardagsrum. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Att upplösa ett äktenskap är en ganska okomplicerad sak. I vissa fall finns också religiös-baserade äktenskapsdokument, men den civila uppgiften om äktenskapet har alltid krävts. När man gift sig enligt utländsk lag, finns reglerna om äktenskap i Lag om vissa internationella rättsförhållande rörande äktenskap och förmynderskap. För att skilsmässa ska kunna vara aktuellt i Sverige, krävs det först och främst att äktenskapet är giltigt även i Sverige. Den kvinna som krävde skilsmässa hade rätt att få tillbaka den egendom hon fört med sig i boet.


Om skilsmässan var mannens fel fick hon också behålla den brudgåva hon fått. Religiöst, med en vigsel i en kyrka, synagoga, moské, tempel eller motsvarande lokal. Mycket kan förändras i livet och plötsligt står man inför en skilsmässa , trots allt. I ett sådant läge kan ett äktenskapsförord underlätta för bägge parterna. Det här är ett äktenskap.


Huvudprincipen är att båda parter ska få med sig lika mycket ur skilsmässan. Detta är även tänkt att gälla om den ena maken råkar äga mer än vad den andra gör. För att resultatet ska bli rättvist mellan makarna är det övervärdet av ens totala tillgångar och skulder som ska beaktas när man delar upp allt. Ovanstående utläggning är naturligtvis bara en kort inblick i hur en bodelning vid skilsmässa går till. Ni kan spara mycket pengar och tid på att ladda ner de dokument och instruktioner ni behöver på Juridiska Dokument.


På Juridiska Dokument har vi samlat alla de dokument som ni behöver vid en bodelning i samband med en skilsmässa. Efter tre skilsmässor tillåts varken män eller kvinnor att gifta om sig med varandra. Judendomen har alltid accepterat skilsmässa som ett av livets ofrånkomliga faktum.


Judendomens allmänna inställning är att skilsmässa är bättre än ett äktenskap fyllt av bitterhet och fientlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg