onsdag 28 november 2018

Fiskkakor recept

Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk. Recept på smakrika fiskkakor. Fiskfärsen gör du lätt i matberedare monterad med kniv. Mixa inte fisken för fint, bara tills den blir mald.


En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker!

Fiskkakorna görs på torsk som blandas med ägg till en smet som formas till biffar och sedan paneras i panko innan de steks krispiga. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider. De här fiskfärsbiffarna har mycket sting och är väldigt lättlagade. Experimentera med smakerna – jag blandar gärna i lite chili för hettans skull.


Thailand och Vietnam inspirerar till de lättgjorda fiskbiffarna med smak av ingefära och lime. Servera med kokta ris- eller glasnudlar. Logga in för att se alla dina favoritrecept.


Se till att fisken är benfri.

Fiskkakor : Mixa löken med ströbrödet och häll upp på en tallrik. Lägg torsk, salt och ägg i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop.


Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras. Vi är många som lärt oss älska det thailändska köket. De här små thaikryddade fiskkakorna är perfekta som tilltugg eller förrätt. Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman.


Du som vill tillsätter även sambal och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida. Jag följde ett recept från en kokbok men råkade göra fel. Dock blev de godare än när jag sedan gjorde rätt.


Så här får ni det felaktiga receptet. Och psss, de ska inte ska vara så mörka i färgen som de är på bilden. Jag glömde dem på spisen när jag försökte roa lillen och samtidigt laga mat. Skala ingefäran och skär ner den. Asiatiska fiskkakor är riktigt gott.


Här serverar vi dem med en vietnamesisk nuoc chamsås.

Fisksås låter inte så gott, men den har en viktig roll i den här rätten. Jag provade att förvälla savoykål för att servera rätten i och det blev riktigt lyckat. Uppgifter om klimattal (s k koldioxidekvivalenter eller CO2e) som visas för Mat. RISE Research Institutes of Sweden AB.


Vi har massvis med nyttiga och goda recept , för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet: ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept. Här har vi samlat recept , värdefulla funktioner och verktyg som garanterat hjälper dig att nå dina nya vikt- och hälsomål! Bakom tjänsten står MåBra och vår viktcoach Marie Tegnér samt hälsoprofilen Ola Lauritzson. Tillsammans har de skräddarsytt recept , fakta och värdefulla tips för dig som vill hitta formen via fasta.


Man jobbar som en galning i ett och ett halvt år. Fiskbilen är din fiskaffär på internet. Vi erbjuder kostnadsfri hemleverans av fisk och skaldjur.


Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande.


Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg