fredag 9 november 2018

Priser zanzibar

Priser zanzibar

Alla våra kunder omfattas av resegarantin, oavsett var i världen de bor. Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu!


Om jag ska försöka svara på dina frågor, så märkte jag aldrig av att de skulle vara svårt att få tag på alkohol, iaf inte där turisterna finns. På alla resturanger kan man köpa öl, drinkar osv. Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin.


Zanzibar – Afrikas paradisö. Priser , mat, säkerhet m. Det duger inte att dyka upp på Arlanda med pass och resväska bara. Man måste planera lite tidigare än så, för visum, vaccinationer etc. Men vad vore en tropisk ö utan tropiska frukter? Här hittar du alltid frukter på menyerna.


Från december till mars är det vanligtvis torrt och soligt. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma, främst i april-maj. Vill du flyga med bara ett stopp på vägen är det Ethiopian Airlines (via Addis Abeba) eller Condor (via Frankfurt) som gäller. Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation.


Inte minst då det ibland kan förekomma stora prisskillnader mellan storstad och landsbygd. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas det ut en extra skatt. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning.


Priser zanzibar

Vad kostar det att bo på medelklass hotell? För att få ett bra pris på boende är det smart att boka det redan i förväg. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil.


Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden. Däremot är det vanligt att priset på charterresor sticker iväg ganska snabbt och det kan därför vara billigare att boka flyg och hotell var för sig. Här finns kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt lockar till avkoppling och solsemester.


Efter resan som vi var iväg på över jul så har jag fått frågan flera gånger. Som att fråga om hur långt ett rep är. Hissa segel och testa det gamla swahilisättet att färdas på vattnet, med eller utan fiskespö och snorkel i bagaget.


Mat för en person, billig restaurang=4. Kaffe med mjölk i en kafeteria=1. Burk coke eller pepsi (33l)=0. Boende nätter på valfritt hotell med den standard ni vill ha. Stonetown är ett av Unescos världsarv.


Tidvattnet är kraftigt, vilket innebär att stränderna i öster (exempelvis Matemwe) inte är badbara när det är ebb. Stadens gränder vimlar av små butiker i form av vad som bäst kan liknas vid ett hål i en vägg. Utmärkt läge, hyfsade priser , bra rum, fin pool, frukosten med bästa utsikten över morgontidiga människor som tränar på stranden.


Nära till det man behöver. Du kan välja mellan allt från medelklass- till lyxhotell. All Inclusive på flera av hotellen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg