måndag 12 november 2018

Näringslära för sjuksköterskor

Näringslära för sjuksköterskor

Näringslära för sjuksköterskor svarar mot en efterfrågan om en lärobok i ämnet som är väl anpassad till sjuksköterskeutbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, Grundläggande näringslära , är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans.


Logga in för att reservera. Enskilda böcker i ämnet är ofta för omfattande och generella, medan samlingsverken i omvårdnad ger ett för tunt innehåll. Psykiatri för sjuksköterskor På denna utbildning Psykiatri för sjuksköterskor får du lära dig om psykisk ohälsa och beteendeförändringar hos äldre. Ange det pris du vill ha för boken. Köparen kommer att betala för frakt och vår avgift ().


Vi har därför gått igenom våra rutiner för behandling av personuppgifter, samt uppdaterat vår personuppgiftspolicy. Våra nättjänster använder kakor (cookies). Nyaste upplagan och nyskick. Läs Blockets tips för en trygg affär.


Näringslära för sjuksköterskor

Ta bort, ändra, förnya annonsen. Här hittar du Karolinska Institutets specialistutbildningar för sjuksköterskor. Barnmorskeprogrammets. Hos oss finner du uppskattning och spännande uppdrag. För att bli godkänd på hel kurs krävs att samtliga examinationer är godkända och obligatoriska moment är fullgjorda.


Antalet provtillfällen är begränsade till totalt fem. Student som har underkänts två gånger har rätt att hos programrådet begära annan examinator. I Sverige strävar allt fler människor mot en hälsosam livsstil och då blir det extra viktigt med rätt kunskap inom kost och näringslära. I jämförelse med länder som USA och Storbritannien ligger vi fortfarande steget för vad det gäller att äta rätt mat och leva mer hälsosamt. Avancerad klinisk sjuksköterska hämta PDF Lisbeth Fagerström.


Vi utbildar dig i kost- och näringslära. Välkommen till Nordiskt Näringscenter. Vi ger dig en gedigen och hållbar utbildning inom kost- och näringslära. Kunskaper som du kan använda hela livet, både för att hjälpa dig själv och dina medmänniskor. Perfekt för dig som vill arbeta som kost- och näringsterapeut.


Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan år tillbaka. Denna sjätte upplaga innehåller flera nya och uppdaterade kapitel. Kompetensbeskrivning för legitimerad sjuksköterska. Svensk sjuksköterskeförenings kompetensbeskrivning beskriver den legitimerade sjuksköterskans självständiga ansvar för omvårdnad med utgångspunkt ur de sex kärnkompetenserna. Den syftar till att utgöra ett stöd för legitimerad sjuksköterska , beslutsfattare och verksamhetsansvariga.


Näringslära för sjuksköterskor

Människan behöver energi för all fysisk aktivitet och för kroppens funktioner, t ex andning, cellförnyelse, och hjärtslag. Genom att äta mat med kolhydrater, fett och protein så förses kroppen med energi när dessa ämnen på olika sätt omvandlas till för kroppen användbar energi. Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen. Legimus är Myndigheten för tillgängliga mediers bibliotek.


Här kan du söka våra talböcker, punktskriftsböcker, e-textböcker och andra media. En sjuksköterska får, även om han eller hon inte uppfyller utbildningskraven för förskrivningsrätt, förskriva läkemedel som innehåller naloxon. Detta gäller för naloxon som enligt sitt godkännande får administreras av andra personer än hälso- och sjukvårdspersonal. Näringslära är en vetenskap om kostens betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande, om människans energiomsättning och om vilka näringsämnen kroppen behöver.


Näringslära kommer in i alla sammanhang som rör sambandet mellan kost och sjukdom, såväl i förebyggande syfte som vid behandling av sjukdomar. Tillsammans med övrig personal ansvarar sjuksköterskan också för att maten serveras på ett sätt som är aptitligt och främjar ätandet, och att nutritionsinsatser genomförs enligt ordination. Dietisten har nutritionsansvar och ansvarar inom ramen för detta för utredning av nutritionsproblem samt ordination, uppföljning och utvärdering. För helkursbetyget godkänd krävs att samtliga examinationer är godkända.


För betyget väl godkänd krävs därtill betyget VG på individuella tentamina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg