måndag 26 november 2018

Definition av kärlek

Kärlek är ett spektrum av känslor och attityder som präglas av ömhet, tillgivenhet, samhörighet och villighet till uppoffring. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller en nation , mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller en sportklubb eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Samtidigt är kärlek ett mångtydigt begrepp med ett myller av betydelser i vardagsspråket, i skönlitteratur och andra konstformer, liksom i religiösa urkunder. Vanliga konstruktioner: (känna, hysa, ha m.fl.) kärlek (till någon, till något eller mellan några) m. Han var min första kärlek.


Denna Guds kärlek som Anden vill fylla oss med. I detta kapitel blir vi också påminda om att Bibelns definition av kärlek , till stora delar skiljer sig från de beskrivningar vi får höra om i vår moderna tidsålder. Juridisk definition av våldtäkt Från Brottsbalken kap §: “Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två. Med ”oavsett vad det kostar”, menas det då att man kan bryta lagen och såra sina nära, bara man talar sanning och gör det som är bäst för sin nästa.


Det är befängt och rent av komiskt. DEFINITION Även om det inte finns något givet svar som alla är överens på frågan om vad kärlek är, så ger jag en definition och förklaring som jag genom många års studier och tankar kommit fram till. Kärlek är tjänande, att tjäna någon annan av fri vilja, utan tanke på egen vinning.


Definition av kärlek

I detta citat ger den spirituella läraren Ram Dass en ganska komplett definition av ovillkorlig kärlek. I förälskelsen luckras gränserna mellan det egna jaget och den andra upp. Förälskelsens psykologi.


Man blir mottaglig för en annan människas väsen, ofta rent av uppslukad. Förutom Kärlek har LUV andra betydelser. De listas till vänster nedan. Vänligen scrolla ner och klicka för att se var och en av dem. För alla betydelser av LUV, vänligen klicka på mer.


Definition av kärlek

Om du besöker vår engelska version och vill se definitioner av Kärlek på andra språk, vänligen klicka på språkmenyn till höger längst ner. Kärlek : stark, positiv känsla av ömhet och tillgivenhet till någon ∙ villkorslös önskan om personens. Definitionen av kärlek som hämtad ur en ordbok.


Försök att ge en exakt definition av vad kärlek är, gör alla konstnärer och poeter genom tiderna. Vi visade sig på olika sätt. Var och en av oss vet exakt när de älskar, det är kärlek.


Och ändå känslan är fortfarande ett mysterium för alla på alla sätt. Ge den slutliga definitionen av kärlek tills han kunde ingen. En intensiv känsla av tillgivenhet och omsorg gentemot en annan person. Eller så kan jag ju inte säga heller, man stänger av känslorna men de finns ju fortfaraande där i bakgrunden undanstoppade, om man inte har en personlighetsstörning. Att känna alla dessa känslor som Kia radar upp är ju en del av att vara människa.


Kärlek som en form av förståelse Camilla Kronqvist lutar numera åt att kärleken är en form av förståelse både av andra, världen och dig själv som för med sig olika moraliska krav, berättar hon från sitt rum på Åbo akademi. Att gå in i en kärleksrelation är att ge ett uttalat eller outtalat löfte om ett gemensamt ansvar. Jesus kärlek till oss är perfekt i varje avseende, precis som Hans rättvisa är perfekt.


Definition av kärlek

Ingen människa kan ens komma i närheten av en sådan fullkomlig kärlek som Gud har för oss. Andra menar dock att huruvida vi ser familjen som minskande eller inte beror på vår definition av familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg