torsdag 8 november 2018

Fjärilsdalen rhodos

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Läs riktiga recensioner - boka nu! Enkel och säker bokning online. Fantastiska Erbjudanden i Rhodos.


Fjärilsdalen brukar vara ett vanligt stopp på bussutflykter på hela Rhodos.

Här finns även WC och möjligheter att köpa något drickbart om du är törstig. Namnet låter som hämtat ur en saga, och lika vackert är det! Enligt legenden kallades en gång hela dalen ”Pelekanos” efter namnet på prins Alexandros Ypsilantis tjänare. Här möts man av frodig grönska, vattenfall och porlande källor, vackra träbroar, bänkar och dammar. Mellan juni och september varje år söker sig svärmar av fjärilar hit för att para sig, och bjuder på en sagolikt färgsprakande syn.


Kom ihåg att ta med sköna skor och en flaska vatten. Det kostar euro att gå in till dalen, men det är gratis för barn under år. Jag har själv bott på Rhodos i cirka månader totalt under två somrar och jag tänkte därför dela med mig av mina bästa tips när det gäller Rhodos sevärdheter och saker att göra på Rhodos.


Stranden ligger på östkusten, cirka fyra kilometer söder om Faliraki.

Bästa sättet att ta sig hit på är med hyrbil eller mope men även lokalbuss går hit. Rhodos ligger i Greklands östra skärgår nära grannlandet Turkiet. Här utgör en av sevärdheterna den antika handelshamnen som idag är en modern hamn med restauranger, barer och kaféer. Rhodos stad ser man på en karta ligger på öns nordkust.


Vi besöker det fantastiska palatset av riddarnas mästare och Gamla stan i Rhodos , också besöker vi kapellet Agios Georgios, den bysantinska kyrkan Our Lady of the Castle och Suleiman-moskén. Platsen kallas också för Petaloudes, efter det grekiska ordet för fjäril. Vita gränder på Paros. Utsikt mot den lilla staden på Symi. Hersonissos på Kreta Lalaria på Skiathos.


Delfi sedd på avstånd Pollonia på Milos. Som Greklands mest solsäkra ö och med ett behagligt klimat i stort sett året runt är det inte konstigt att Rhodos är ett av de mest populära resmålen bland oss. Byt ut stadsliv och strandhäng en dag mot en annorlunda naturupplevelse. Upplev mer på din resa till Rhodos med någon av Apollos utflykter.


Du kan förboka utflykter tillsammans med din resa och säkra en plats i förhand. Rhodos flora och fauna är mer lik den i Anatolien än resten av Grekland. Inlandet på ön är bergigt med liten befolkning och är täckt av tall (Pinus brutia) och cypress (Cupressus sempervirens). Detta är en klassisk sevärdhet på Rhodos som många charterbolag anordnar utflykt till.


Varje år från mitten av juni till september bjuds man på ett härligt skådespel av tusentals fjärilar som flyger fritt.

Tusentals fjärilar samlas här från juli till september. Kom ut i naturen på en guidad heldagstur och upplev tre av de mest populära turistattraktionerna på ön Rhodos. Besök de moderna och lyxiga shoppingkvarteren där också restauranglivet pulserar eller koppla av på ett litet café i Gamla Stan, omgiven av grönska och kullersten.


På stans livliga bargata kan du senare dansa vidare i natten… 4. Mellan juli och september samlas tusentals fjärilar på detta ställe för att hitta svalka och fuktighet. Rhodos gamla stad är den starkaste stjärnan bland Rhodos många sevärdheter. Att Rhodos har en egen vinodling med produktion kände inte ens vår släkt till.


Där ligger vingården Triantafyllou med kostnadsfria vinprovningar och möjlighet att köpa lokalproducerade viner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg