måndag 26 november 2018

Fiskkakor norska

Norska fiskekakor är min nya favoriträtt. Jag följde ett recept från en kokbok men råkade göra fel. Dock blev de godare än när jag sedan gjorde rätt.


Så här får ni det felaktiga receptet. Och psss, de ska inte ska vara så mörka i färgen som de är på bilden. Någon som har en aning om vad det kan vara? Fiskkakor med gräddfil. Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak.


Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk. Provlagat av Arla Köket. Lägg torsk, salt och ägg i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop.


Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Sås: Kärna ur och finhacka chilin.


Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål. Rör om så att sockret löses upp. Det norska sjömatsföretaget vill få svenskar att äta fiskkakor.


Fiskkakor norska

Barn älskar detta recept på fiskkakor med härlig spenatkräm! Du gör kakorna av bland annat fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde och ägg. Den mumsiga krämen gör du av bland annat vitlök, spenat och crème fraiche. Vi erbjuder kostnadsfri hemleverans av fisk och skaldjur.


De här fiskfärsbiffarna har mycket sting och är väldigt lättlagade. Experimentera med smakerna – jag blandar gärna i lite chili för hettans skull. Asiatiska fiskkakor är riktigt gott.


Här serverar vi dem med en vietnamesisk nuoc chamsås. Jag provade att förvälla savoykål för att servera rätten i och det blev riktigt lyckat. Uppgifter om klimattal (s k koldioxidekvivalenter eller CO2e) som visas för Mat.


RISE Research Institutes of Sweden AB. Forma färsen till små bollar och rulla dem i panko och platta till dem något. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca minuter per sida.


Fiskkakor norska

Knåda och blanda ihop med rena händer och dela i fyra delar. Om inte, använd händerna till att rulla dem till fyra bollar och sedan trycka ihop och forma dem till fiskkakor. Gör dina egna norska fiskekakor! Smörstekta fiskkakor är ett lite roligare sätt att variera fiskmiddagen.


Med grönsaksröran blir det nyttigt och gott för. Thailändska fiskkakor. Mitt kök ger dig nya härliga recept, smarta tips och guider till de absolut bästa köksprylarna.


Klyftpotatis: Hetta upp en långpanna i 2grader varm ugn. Lägg i matfett och skalad klyftad potatis. Det tar cirka minuter att få den färdig.


Lofoten är sedan år ett etablerat varumärke på den norska marknaden. Efter noggranna undersökningar har nu företaget inlett en satsning på Sverige. Medan norrmänen har en lång tradition att äta fiskkakor och fiskburgare är det ett relativt okänt sjömatsalternativ i Sverige, säger Lofotprodukts direktör Sigvald Rist i ett pressmeddelande.


Skriv in det du söker efter nedan. Tryck på enter för att söka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg