fredag 23 mars 2018

Protrainer tryckvagn

Men när jag frågat runt bland lite olika tränare som just använder tryckvagn så upptäckte jag att det skiljer väldigt mycket mellan olika tränare. Ett lämpligt upplägg kan vara tryckvagn i tre dagar, ruscher i två dagar samt två vilodagar, i lämplig mix. Meningen med detta är att få snabbhet, snärt och spänst i den nypåbyggda muskulaturen.


Vilken tryckvagn ska man välja? Det finns ett par olika varianter på marknaden men jag gillar de lite modernare vagnarna som är designade likt en speedcart och som även är lätta att köra mer traditionellt utan tryck. Finn-tacks modell TR-5Tryckvagn är en sådan och ligger riktigt bra i pris jämfört med konkurenten från Grafströms. TÄNK ALLTID PÅ ATT NÄR DU TRÄNAR MED TRYCKVAGN SÅ ÄR DET SAMMA SAK SOM ATT KÖRA I BACKAR.


MED TRYCKET BESTÄMMER DU HUR BRANT BACKE DU SKALL HA OCH MED PEDALEN HUR LÅNG BACKEN SKALL VARA. Vi kör 6-stycken sådna vänder och trycket anpassas till varje häst. När vi sedan går in i träningsperioden så kör vi utan tryckvagn då styrkan de fått under vinterträningen räcker hela säsongen.


Jag tycker att vinterträningen med tryckvagn ger hästarna ett väldigt fint spänst i steget. Protrainer är den idag helt ledande travträningsvagnen! Inga friktionsdelar som gnisslar.


Tillverkning, försälning,. Sv: Tryckvagn Har brukat köra starthästarna i tryckvagn mellan starterna när det är så här hårt i backen. Kört kortare intervaller i lite högre lunktempo och ganska hårt tryck, skritt emellan, haft koll på pulsen och hur hästen rört sig. Har inte haft några problem med bakknän.


I vilken ålder börjar hästarna använda tryckvagn hos dig? Vi kör enbart i tryckvagn under intervallträning. Andra hästar som är senare i utvecklingen bör man vänta med. Att skritta med tryck ser jag inget hinder med att starta redan som ettåringar. Vi har allt för nybörjare och proffs inom både rid- och trav.


Här hittar du vår webbshop med alla våra vagnar och tillbehör. Tyvärr har vi inte möjlighet att. Din sökning på protrainer sandviken gav företag och du har nått slutet av listan. Läs om fördelarna med denna träningsvagn på tryckvagn. Bekväm träningsvagn med bra körkomfort.


Komplett fungerande lyse. Behöver nya däck annars gott skick. HJUL Aluminium Tryckvagn komplett. Begagnad ProTrainer - tryckvagn ? En tryckvagn som bygger på två stora oljepumpar på vilka hjulen monterats. Säg gärna till om ni vet någon som har en sådan i gott skick till salu!


Anatomisk dragloke i lättmetall och med stoppad läderbossa. Lägger sig direkt efter hästens bogblad tack vare den stora d-ringen där remmen som draglinornas fästes i löper. Passar utmärkt till träning med tryckvagn. Det första jag kan säga är var mycket försiktig med den där saken. Det är mycket lätt att förstöra hästar med tryckvagn även om man tränar rätt.


Alltid köra med lägre tryck än det man tror att man skall köra med kompisen förstörde en mycket fin häst de hade bara för att dom tränade som protrainer. Hos oss hittar du hästvagnar och körutrustning för häst och kusk. Våra leverantörer är bl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg