tisdag 13 mars 2018

Speltidning level

Lösnummerpriset på första numret var kronor, följande nummer kostade 6kronor fram till nummer då priset höjdes till kronor. Tidningen ägdes och drevs av Reset Media AB som även producerade den mer barninriktade speltidningen ROBOT och har gett ut böckerna bitar och Stora spelboken. Level var en av få kvarvarande speltidningar i Sverige. Det sista numret utkommer den december.


Ett magasin där Sveriges mest kunniga och inflytelserika speljournalister (Tobias Bjarneby, Peter Ottsjö, Alfred Holmgren, Pär Villner, Oskar Skog) intervjuar de viktigaste utvecklarna, recenserar kommande stortitlar, besöker Tokyos undergroundscen och minns sina gamla favoriter från förr. Speltidningen Level lägger ner. Det meddelar chefredaktör Tobias Bjarneby i en tweet med de talande orden Game over. Tidningens utgivningstakt har varit ojämn den senaste tiden, men i oktober meddelades att Level släpps den december.


Ett nummer som alltså sätter punkt för tolv års kompetent speljournalistik. Galan arrangerades av Dataspelsbranschen och priset röstades fram av svenska folket tillsammans med en jury bestående av fem oberoende journalister. Jag är oerhört glad och stolt över priset, säger chefredaktör Tobias Bjarneby.


Speltidning level

Med orden Game over meddelade datorspelstidningen Levels chefredaktör Tobias Bjarneby i veckan på Twitter att tidningen lägger ner, rapporterar bland annat SVT Nyheter. Tidningen har under tolv år levererat reportage, recensioner, intervjuer och annat smått och gott från spelvärlden, men den har under lång tid kämpat med ekonomin och under det senaste året har utgivningstakten varit ojämn. Fem filmer som ni INTE har sett och som ni skäms för.


Dagsfärska nyheter, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Sedan dess har Level levererat recensioner, reportage och annat smått och gott från spelvärlden varje månad. Här presenteras konstnärer från alla världens hörn tillsammans med deras personliga tolkningar av välkända spel.


Speltidning level

Därtill lades också Levels nästan lika anrika spelforum Loading. Level eller Reset Media, Levels utgivare, att göra). Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. Magasindöden fortsätter officiellt och denna gången är det speltidningen Level som läggs ner.


Chefredaktör Tobias Bjarneby twittrade ut nyheten. Med orden ”Game over” meddelade datorspelstidningen Levels chefredaktör Tobias Bjarneby i veckan på Twitter att tidningen lägger ner, rapporterar bland annat SVT Nyheter. Gör di n prenumeration på speltidningar nu. Försöker du lägga URL länkar försvinner inlägget automatiskt!


Har du en dotter eller son som älskar att sitta försjunken i spel och vill spendera varje vaken timme med sin hobby? Du har nu hittat fram till Sveriges coolaste speltidning för de lite yngre spelarna! Tidningen Robot är en skön paus från exempelvis datorn och tillåter ditt barn att fördjupa sina kunskaper inom sitt favoritspel.


Vi skriver om spel till alla format, men porträtterar också människorna bakom spelen, siar om framtiden och minns historien. För de av oss som varit med sedan Nintendo-Magasinet, Super Power som blev Super PLAY, och så vidare, så känns det som en ganska lämplig avslutning, det här drypande nostalgiska numret. En reklamtidning som förklarar många av grejerna med nya PSP Go.


Det som var anmärkningsvärt var det att det var exakt de sidorna som var med i senaste numret av speltidningen Level (inte att förväxla med ovan nämnda Levelsom bara är en spelsida och inte har någonting att göra med tidningen Level ). Tidningen behandlade datorspel till alla de stora spelkonsolerna, Windows och Mac, samt en hel del äldre maskiner från olika företag. Visit the post for more. På jullovet kan hela familjen utforska den permanenta utställningen och spela på ett tjugotal gamla och nya spelmaskiner.


LEVEL kom ut gånger om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg