onsdag 30 mars 2016

Lutning tak uterum

Stort utbud av kompletta uterum till oslagbara priser! Helisolerade och underhållsfria uterum. Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online.


Så har min välbetalde snickare fått upp stomme och tak till det som ska bli det inglasade uterummet med mm kanalplast som tak.

Efter att ha tjatat på honom att försöka få så mycket lutning som möjligt tycker jag att han har misslyckats. Har dock ett litet bekymmer och det är höjden under takfoten på huset som är i minsta laget. Jag kan jacka ur takfoten lite för att öka den fria höjden med ca 4cm, sen kommer hängrännan, kanske kan få 5cm som mest kan jag tippa. Tak över uterum görs ofta också som säkerhetsglas, dvs.


Uterumstak finns med båda dessa funktioner som val, ofta som standard oavsett vilken isolerförmåga du väljer på glaset. Vilken typ av tak har du tänkt dig (isolertak i plast, plåttak eller glastak)? Hur kommer ni använda uterummet – bara på sommaren, från vår-höst, eller skall du ha möjlighet att värma upp det på vintern?


Hur stort uterum vill du ha? Och med hänsyn till befintlig byggnad hur stort kan det vara?

I första hand är det givetvis andvändningsområdet som styr valet av din kanalplast, ska du ha plasten som skärmatak till vedboden behöver du bara ett enkelt och billigt tak. Ska du däremot ha kanalplasten som tak till ditt uterum ska du satsa på ett ordentligt tak i hög kvalitet, det lönar sig alltid i längden. XL-BYGG är en kedja av närmare fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi.


Pulpettak är den enklaste formen. Du får ett ganska platt tak med en lutning på 5-grader. Det här passar fint till mindre uterum. Enkelt att montera och en billig lösning.


Sadeltak (som faller nedåt i två riktningar utifrån en mittlinje, se huvudbilden i toppen av artikeln) ger mer rymd och lämpar sig bra för lite större uterum. Uterumstak i en rad utföranden och till bra priser hittar du på Skånska Byggvaror. Fri frakt och dagars ångerrätt ingår alltid.


Taket på ditt uterum är viktigt av många orsaker. Eftersom värm luft stiger uppåt så kan ett dåligt isolerat tak bli en riktig energitjuv. Och om du vill använda ditt uterum året runt krävs ett tak med lågt u-värde. Tak kan utformas med olika nockar, veck, hörnor och övergångar från delar med god lutning till flacka partier.


Resultatet blir många detaljlösningar. Om en enklare takform kan väljas ger den färre detaljlösningar och mindre risk för regnvattenläckage. Nedan bild på ett tak till uterum från allt om uterum.


Använd nätet för att hitta olika tak till uterum samt att kunna läsa om fördelar och nackdelar med olika uterumstak som kan vara plåttak uterum , kanalplasttak och plasttak.

Material till tak till uterum kan vara av plast, plåt eller tegel. På Byggmax har vi billig högkvalitativ inredning för ditt uterum och altantak. Välj mellan olika typer av tak , dörrar och fönster till ditt uterum hos oss.


Vi vill att du ska ha prisvärda grejer som håller länge till ditt byggprojekt. Våra kanalplasttak är tillverkade i polykarbonat och håller för hårda påfrestningar, precis som ett tak av god kvalitet ska göra. Konstruktion och material Opalvit dvs. Rätt tak för rätt uterum. Hos oss hittar du både tak i mjölkvit isolerplast och i klart isolerglas.


Komplett profilsystem ingår alltid när du köper tak hos oss! För större tak krävs bygglov. Willab Gardens isolerplasttak är konstruerade med X-struktur, s. Om någon del av taket kommer närmare tomtgränsen än m krävs medgivande från grannen.


Alla mått är i mm där inget annat anges. För att ditt nya uterum skall bli så lyckat som möjligt är det viktigt att planera och göra en bra ritning på hur du vill ha det. Innan du börjar tänka på att skapa en ritning bör du betänka alla delar som vi nämnt ovan. Band- eller skivtäckning med plåt eller täckning med profilerad plåt lämpar sig på tak med lutning ner till på 1:(~ 7°).


Sömsvetsad rostfri täckning kan läggas på helt horisontala underlag, dock rekommenderas att taket alltid har viss lutning för att undvika kvarstående vatten. Vid stora spännvidder kräver detta ofta en eller flera bärande. Sist ut i vår serie om takmaterial kommer papptaken. Papptak har länget dragits med lite dåligt rykte, men med de nya material som finns på marknaden är det ett alternativ som borde får mer uppmärksamhet då det är hållbart, slitstarkt och passar bra på tak med liten lutning. Takpapp används nästan oavsett hur ett tak byggs.


NOVOROOMS UTERUM är till för att användas på sommaren som väderskyd försedda med stora öppningsbara glasytor för kontakt med naturen utanför. Man kan välja att ge uterummet en viss isolerförmåga, vilket ger möjlighet till uppvärmning och därmed en betydande säsongsförlängning i det svenska klimatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg